Dimarts 19 octubre 2021

La Generalitat aprova una deducció de l’IRPF per a les rendes més baixes

L'executiu també ha aprovat un decret que suspèn els desnonaments de grans tenidors

|

A la roda de premsa posterior a la reunió de govern, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet dos anuncis de caire social i econòmic. Per un cantó, la Generalitat ha aprovat una deducció de l’IRPF per a les rendes més baixes, per tal de no “penalitzar” els afectats dels ERTO o que han estat a l’atur a causa de la crisi del coronavirus quan hagin de tributar aquest impost. La mesura, que neix amb voluntat de mantenir-se, podria beneficiar unes 250.000 persones a Catalunya, i la pèrdua d’ingressos a la Generalitat serà de 16,3 milions d’euros.

Budó també ha anunciat que l’executiu ha aprovat un decret que suspèn els desnonaments de grans tenidors fins que el propietari ofereixi un lloguer social al qual està obligat segons la llei, mentre duri l’estat d’alarma o estiguin vigents les restriccions a causa del coronavirus. Aquest decret “vol assegurar que les persones en risc d’exclusió residencial puguin continuar al seu domicili” mentre duri l’estat d’alarma, i ha afegit que no afecta els inquilins de pisos en propietat de petits tenidors.

El decret també interromprà els desnonaments de persones que han ocupat un pis de grans tenidors entre el juliol del 2019 i l’inici de l’estat d’alarma actual, sempre que compleixin els requisits de vulnerabilitat.

Segueix-nos

680
1,486