Dijous 18 agost 2022

La crisi de la covid-19 ha canviat la situació laboral de gairebé la meitat dels treballadors de l’estat, segons Randstad

L'Estat presenta pitjors xifres respecte a la mitjana europea, on el grau d'afectació és del 39%

|

La crisi de la covid-19 ha canviat la situació laboral d’un 47% dels espanyols. Segons l’informe ‘Randstad Employer Brand Research 2021’, publicat aquest dijous, la pandèmia ha provocat que gairebé la meitat dels treballadors fossin acomiadats, perdessin la feina o treballessin una quantitat d’hores diferent de l’habitual. L’Estat presenta pitjors xifres respecte a la mitjana europea, on el percentatge d’empleats afectats és del 39%. La pèrdua d’ocupació es concentra en el grup de persones d’entre 18 i 34 anys (19% sobre el total) i en el conjunt de treballadors amb un nivell de formació bàsic (27%). Per altra banda, un 42% dels enquestats reconeix que va seguir treballant com abans de la pandèmia, mentre que l’11% restant no va respondre.

A més de l’afectació sobre el mercat de treball, la pandèmia també ha modificat les preferències dels treballadors a l’hora d’escollir una empresa. El sou i la conciliació professional i personal continuen sent els dos factors més importants, però la importància de disposar d’un ambient de treball agradable escala fins a la tercera posició. A continuació apareix la seguretat laboral, mentre que el fet de gaudir d’un entorn segur davant la covid-19 continua sent un factor clau pel 51% dels empleats.

Pel que fa als sectors, Randstad apunta que l’electrònica, el sector hoteler, l’aeronàutica i la venda al detall són les activitats econòmiques més atractives. Per contra, àmbits com la banca, el sector assegurador, les telecomunicacions i el lloguer d’automòbils perden encant entre els treballadors.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517