Diumenge 9 maig 2021

La Cambra inaugura el seu HUBDigital amb més de 500 metres quadrats per ajudar a la digitalització d’empreses

Una de les propostes exhibides és un coworking virtual, una xarxa de col·laboració per "connectar pimes i emprenedors"

|

Neix el HUB cambraDigital, un espai inaugurat aquest dimarts per la Cambra de Comerç de Barcelona per contribuir a la “transformació digital” de les empreses. L’encarregada de presentar aquest projecte ha estat la presidenta en funcions de la Cambra, Mònica Roca i Aparici, que ha destacat l’objectiu que aquest espai, de 500 metres quadrats i dotat d’equipaments tecnològics, “ajudi Pime, startups i emprenedors a incorporar les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci”. Aquesta proposta, pensada en clau d’una transformació econòmica digital a Barcelona i al conjunt d’Espanya, també comptarà amb un espai virtual de networking, un projecte que pretén veure la llum en els pròxims mesos.

Segons els organitzadors aquesta idea, el prototip de la qual s’ha presentat durant la celebració de l’acte, consisteix a “traslladar el HUB físic a una plataforma que permeti connectar pimes i emprenedors d’arreu del territori sense limitacions geogràfiques”. Així doncs, aquesta app, que comptarà amb els mateixos serveis que el HUB, pretén ser una gran xarxa virtual de col·laboració, intercanvi d’idees i assessorament.

En aquest acte també han participat Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, i José Luis Bonet, president de la Cámara de Comercio de España, que han lloat el projecte. La ministra ha situat el HUB cambraDigital com a exemple “per aconseguir l’Espanya del futur” i ha afirmat que aquest projecte és una mostra més que “Barcelona està l’avantguarda de la tecnologia, l’emprenedoria i la digitalització”.

De la seva banda, José Luis Bonet ha dit que amb propostes com aquestes es va “pel bon camí” i ha remarcat la voluntat d’ajudar les Pime, que representen més del 90% del teixit empresarial espanyol. El president de la Cámara de Comercio també ha assegurat que la xarxa de cambres a Espanya està “més cohesionada que mai”, ja que totes les empreses són conscients que la pandèmia ha accelerat la necessitat de “transformar” el teixit productiu.

Segons els organitzadors el HUB, que compta amb el suport de la Fundació INCYDE ( Instituto Cameral para la Creación y Desarrollo de la Empresa) i es finançarà amb els FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional), vol ser “la primera pedra d’una gran xarxa global de coworking i hubs digitals”.

Segueix-nos

680
1,488