Dimarts, 22 Octubre 2019

La BBC ja parla del model econòmic d’una Catalunya independent

La televisió britànica situa Catalunya a la mateixa altura que Dinamarca

|

Malgrat la intensa campanya dels poders mediàtics de l’Estat, el procés català té un protagonisme destacat dins l’escena internacional. Com serien les relacions comercials d’una Catalunya independent o com es plantejaria el model econòmic del futur estat? Aquestes són algunes de les preguntes que es fa la BBC, a través d’un article en la seva edició digital.

El text situa Catalunya a la mateixa altura que Dinamarca i “amb bones perspectives” de supervivència, citant l’alt volum d’exportació, entre altres aspectes. Ara bé, la televisió britànica recull l’opinió de l’economista Angel Tavalera, afirmant que els punts forts de l’economia catalana estarien vigents sempre que “la transició a la independència sigui indolora”, és a dir, amb un referèndum acordat.

Al contrari, la BBC també apunta com des de l’1 d’octubre hauria crescut la incertesa amb un descens de l’activitat turística i el mercat immobiliari. Tot i així, el mitjà reconeix que Catalunya atrau inversions de firmes estrangeres com Amazon o Uniqlo.

Publicitat

Seguiu-nos a: