Divendres 7 maig 2021

Grimaldi compra a Armas Trasmediterranea cinc ferris i els drets d’explotació de la ruta entre Barcelona i les Balears

L'acord també inclou la transferència de terminals, oficines i magatzems

|

La companyia Grimaldi ha anunciat la signatura d’un memoràndum d’entesa amb la naviliera espanyola Armas Trasmediterranea per comprar-li cinc ferris i els drets d’explotació per al transport de persones i mercaderies en les rutes marítimes entre Barcelona i Maó, Palma de Mallorca i Eivissa, a més de les rutes entre les tres capitals balears i València. L’acord també preveu l’adquisició per part de la companyia napolitana de dues terminals als ports de Barcelona i València així com oficines i magatzems ubicats a les illes. Concretament, els cinc bucs que passaran a la companyia italiana són el Ciutat de Palma (construït el 2007), el Ciutat de Granada (2001), el Ciutat de Maó (2000), el Volcán del Teide (2010) i el Volcán de Tijarafe (2007).

D’altra banda, l’acord preveu la cessió de dues terminals portuàries per a la manipulació de material rodant i passatgers, actualment explotades en concessió pel grup Armas Trasmediterranea a Barcelona i València, així com diversos magatzems, oficines i taquilles a València, Palma, Maó i Eivissa. En el comunicat, l’empresa italiana explica que aquestes operacions són un “primer pas per a la col·laboració entre ambdós grups naviliers”. Després de la signatura del memoràndum, es durà a terme una ‘due diligence’ amb l’objectiu de signar l’acord de transferència de tots aquests actius i encara l’inici de les operacions de cara a la temporada d’estiu.

“Per al nostre grup no és una sortida de les rutes de Balears ja que continuarem, al costat d’un grup navilier tan important en el panorama navilier mundial, una àmplia col·laboració comercial que ens permetrà oferir als nostres clients ser part d’una extensa xara de rutes marítimes internacionals”, assegura el president del Grup Armas, Antonio Armas. Per la seva banda, el conseller delegat de Grimaldi, Emmanuele Grimaldi, ha comentat que un cop culminada l’operació el grup italià podrà ampliar la seva oferta al mercat interior espanyol.

Segueix-nos

680
1,487