Dimecres, 19 de juny del 2024

Grifols defensa la transparència dels seus comptes però admet que n’hauria pogut informar “una mica millor”

La catalana celebra els 50 anys de la seva planta de Clayton, a Carolina del Nord

|

El conseller delegat de Grifols, Nacho Abia, ha defensat que “sempre” ha existit “transparència” en els comptes de Grífols i s’ha compromès a ser més “clars” de cara al futur. “Si et miraves amb detall els nostres comptes anuals ho trobaves tot, el que potser ho hauríem pogut fer una millor”, ha admès el directiu a TV3. “De cara al futur haurem d’invertir una mica més i generarem més caixa i amb tot això aproximarem el tema del deute perquè tothom estigui tranquil”, ha afegit. La farmacèutica catalana ha celebrat aquest dijous el 50è aniversari de la planta de Clayton a Carolina del Nord, que la companyia considera el seu “buc insígnia” ja que és on hi fabrica al voltant del 40% de la producció total de medicaments a nivell mundial.

La planta va obrir les seves portes fa 50 anys com a Cutter Laboratories amb la producció de petites quantitats d’un únic medicament, l’albúmina, que distribuïa a escala nacional, Ara, el campus a la localitat nord-americana produeix més de 14 milions de vials de medicaments derivats del plasma a l’any i la seva cartera de productes actual també inclou immoglobulines i proteïnes especials, entre d’altres.

La superfície del centre s’ha multiplicat per deu des del 1974 fins a les 283 hectàrees actuals, segons detalla la companyia. A més, la seva capacitat actual de processament de plasma de 12 milions de litres anuals representa més de la meitat de la capacitat global de la companyia.

Després de l’adquisició de Talecris el 2011, Grifols va incorporar el centre de Clayton a la seva xarxa de producció i es va convertir en una de les tres principals empreses del món en el sector del plasma.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483