Dimarts 19 octubre 2021

El govern valencià presenta un pressupost de 17.724,9 milions d’euros, 2,8% més, per a un any “de reconstrucció social i econòmica”

|

ACN

El govern valencià va presentar ahir el projecte de llei de pressupostos 2017, que augmenta fins els 17.724, 9 milions d’euros (MEUR), xifra que suposa un 2,8% més que el 2016. Així ho va anunciar en roda de premsa el conseller d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler, acompanyat de la vicepresidenta i portaveu del govern valencià Mónica Oltra. El conseller va indicar que es tracta d’uns pressupostos “de reconstrucció social i econòmica” alhora que són compte “reivindicatius”.

En aquest sentit, Soler va insistir en la reclamació perquè l’Estat aporti l’any vinent 1.325 milions per l’infrafinançament del País Valencià i assumeixi el cost del 50% de la despesa en matèria de dependència, i no el 12% actual. Així mateix, el govern valencià ha pressupostat 389 milions d’euros que l’Estat deu al País Valencià per cobrir les despeses en matèria sanitària. Els pressupostos del 2017 també consignen 55 milions per a la Corporació Valenciana de Mitjans.

El conseller va assegurar que els comptes públics valencians, que han estat duts a les Corts Valencianes per a la seva tramitació, consoliden els drets socials i avancen cap a la transformació del model productiu. Al respecte, va dir que suposen una despesa social mitjana de 32,8 milions diaris per garantir els serveis socials bàsics, front als 28,7 del 2015.

En la mateixa línia, Soler va remarcar que en l’escala de prioritats del govern valencià s’inverteixen 16,6 milions al dia en Sanitat, 12,08 en educació, 2,87 en igualtat i polítiques inclusives, 960.000 euros per al foment de l’ocupació i 248.000 euros per a l’habitatge. El conseller va exposar que el total de la despesa social de la Generalitat Valenciana suposa el 85,7% de les despeses no financeres.

La vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra va destacar que el govern valencià “manté el pols social” en aquests pressupostos però aquest 2017 incidirà en les conselleries productives per avançar en la transformació del model productiu, quart eix dels acords de govern. Oltra va dir que s’apostarà per aquells departaments que generen “riquesa, treballa i redistribució” i es va referir a les conselleries d’Economia, Habitatge, i Agricultura i Medi Ambient.

Segueix-nos

680
1,486