Dimarts, 22 Octubre 2019

Front comú de Catalunya, Balears i País Valencià contra el dèficit autonòmic de Montoro

|

Redacció

Ofensiva política contra el dèficit fiscal marcat per Madrid per part de Catalunya, Illes Balears i el País València. El Consell de Política Fiscal i Financera d’ahir va establir un nou objectiu del dèficit autonòmic del 0,6% del PIB, una dècima per sobre del previst. L’augment, però, va ser considerat insuficient pel govern català, el balear i el valencià, que van ser les úniques comunitats autònomes que van votar-hi en contra.

El vicepresident i conseller d’Economia  i Hisenda català, Oriol Junqueras, va explicar que les xifres estan “absolutament allunyades del que necessiten i mereixen els ciutadans”, segons recollia l’ACN. El Govern reclama un topall del 1,18% del PIB, per tal d’aconseguir una distribució més equitativa del dèficit entre l’adminitració central i les territorials. La diferència suposa un ajust de més de 1.320 milions d’euros per Catalunya.

Més sorprenent va ser el vot en contra del País València i Illes Baleras, dues comunitats governades per coalicions encapçalades per les formacions territorials del PSOE. Tot i que PSOE i PP havien pactat el dèficit autonòmic ahir mateix, i la resta de regions socialistes van abstendre’s durant la votació del Consell de Política Fiscal i Financera, País València i Balears van decidir posicionar-se en contra.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic valencià, Vicent Soler, es va mostrar especialment dur, i va anunciar que votaria en contra de “tot el que decidís” el consell, ja que resulta impossible que la Generalitat valenciana pugui “complir qualsevol objectiu de dèficit a causa de l’infrafinançament”.

Publicitat

Seguiu-nos a: