Diumenge 23 gener 2022

Foment titlla “d’error majúscul” la llei de regulació dels lloguers i adverteix que “paralitzarà” el sector immobiliari

L'associació de propietaris del lloguer qualifica de “populista” la llei del lloguer

|

Foment del Treball ha titllat “d’error majúscul” l’aprovació de la proposició de llei per regular les rendes dels habitatges. La patronal ha afirmat que Catalunya travessa “un dels pitjors moments de crisi econòmica” i ha advertit que aquesta mesura “paralitzarà” el sector immobiliari i provocarà una contracció de l’oferta. “La nova regulació afecta seriosament a la seguretat jurídica i a la confiança necessària per als inversors i paralitza a les empreses que tenen capacitat per posar al mercat promocions d’habitatges en lloguer”, ha denunciat en un comunicat. A més, la patronal ha afirmat que la llei vulnera la Constitució i l’Estatut en divuit punts de l’articulat, segons va dictaminar el Consell de Garanties Estatutàries.

“Aquesta norma mai no es podrà aplicar”, ha advertit. Foment ha assegurat que la llei provocarà “un efecte contrari al desitjat” i implicarà la reducció de valor de tots els actius immobiliaris residencials lliures. Així mateix, la patronal sosté que la nova regulació no incentivarà la rehabilitació del parc edificat existent, un aspecte que considera “molt necessari” per millorar l’habitatge a les ciutats catalanes.

ASVAL
L’associació de propietaris del lloguer (Asval) ha qualificat de “populista” la llei aprovada pel Parlament que regula els preus d’aquesta activitat. El col·lectiu reclama a l’Administració que estableixi un sistema d’ajuts per a les famílies amb dificultats per accedir a un lloguer enlloc d’aprovar una norma que “no solucionarà res” i generarà “desequilibris” i “més dificultat d’accés per als més vulnerables”.

També han opinat que una mesura d’aquestes característiques “podria provocar tensions greus als carrers exigint més implicació de l’administració catalana en matèria d’habitatge”. A més, Asval afirma que la mesura que ha aprovat el Parlament “no ha estat la solució” als problemes del lloguer en ciutats com Berlín o París. A banda, Asval augura que la llei fomentarà el “mercat negre” de lloguers i que “la inversió i els emprenedors” abandonaran “definitivament” Barcelona “en favor d’altres ciutats”.

La proposició de llei per regular els preus dels lloguers dels habitatges de Catalunya s’ha aprovat aquest dimecres a la tarda amb els vots favorables de JxCat, ERC, CatECP i la CUP i els contraris de Cs, PSC, PDeCAT i PPC. L’aprovació de la mesura ha estat possible després d’un acord ‘in extremis’ aquesta tarda entre el Sindicat de Llogaters i els quatre grups impulsors de la llei.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499