Dissabte 18 setembre 2021

FGC ofereix les dades de posicionament i ocupació dels trens en temps real a Google Maps i RACC CityTrips

Aquesta acció forma part de l'estratègia digital de la companyia

|

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha començat a oferir les dades de posicionament de trens, ocupació, línies, horaris i alertes de servei en temps real a través de Google Maps i l’aplicació RACC CityTrips. Aquesta informació ja estava disponible al portal de dades obertes d’FGC i ara s’ha treballat la seva integració en aquestes dues plataformes de mobilitat. L’Open Data d’FGC forma part de l’estratègia digital de la companyia, que pretén convertir-se en una empresa de mobilitat, accessible per a tothom i interoperable amb altres empreses i serveis dins d’un entorn digital.

El primer pas per compartir aquestes dades ha estat la creació d’un portal que facilita a tercers la consulta i la reutilització de dades públiques per promoure la transparència i la compartició de dades de mobilitat. El portal conté una gran diversitat de dades relatives als serveis que ofereix FGC, posant especial èmfasi en la sostenibilitat i el medi ambient. A més, complementa la informació disponible a la pàgina web amb dades fàcilment reutilitzables i que permeten la creació i el desenvolupament de noves aplicacions. Aquest portal s’ha federat, a més, amb el portal de Dades Obertes de la Generalitat.

Un cop està el portal amb les dades obertes actiu, aquestes queden disponibles per a les empreses que vulguin integrar-les, com Google Maps i RACC CityTrips. “Els principals beneficis són afavorir la interoperabilitat entre operadors i ens públics, estimular la innovació i la generació de riquesa, així com la transparència i la informació als ciutadans”, ha assegurat la presidenta d’FGC, Marta Subirà.

Així mateix, les dades obertes d’FGC donen informació en temps real, de manera que “faciliten la planificació” dels desplaçaments dels usuaris en tren i amb altres mitjans de transport. Amb aquesta iniciativa, FGC se suma al conjunt d’operadors internacionals que ofereixen informació en temps real a la plataforma de Google Maps, com Singapur, San Diego, Boston o Washington. En qualsevol cas, aquesta estratègia constitueix un “marc tàctic, tecnològic i operatiu” de totes les actuacions que han de permetre a l’operador ferroviari aprofitar els avantatges de l’economia digital per posicionar-se com un actor “referent i innovador”.

Segueix-nos

680
1,492