Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

FACUA urgeix al govern espanyol transposar la normativa europea que prohibeix els plàstics d’un sol ús

La directiva donava als Estats membres fins al 3 de juliol per incorporar aquesta prohibició als ordenaments jurídics

|

FACUA – Consumidors en Acció ha urgit al govern espanyol transposar la normativa europea que prohibeix els plàstics d’un sol ús. La directiva donava als Estats membres fins al 3 de juliol per incorporar als seus ordenaments jurídics la prohibició de vendre qualsevol producte fabricat amb plàstic oxodegradable, com bastonets de cotó o coberts i gots de plàstic. FACUA denuncia que l’executiu espanyol encara no ha aprovat el projecte de llei de residus i sòls contaminats que inclou la transposició d’aquesta directiva i alerta que, per tant, les empreses no estan obligades a complir amb aquestes prohibicions. Aquestes companyies tampoc poden ser sancionades, ja que les directrius europees no són d’aplicació directa als Estats membres.

L’associació critica que el govern espanyol hagi esgotat el termini de tres anys per transposar la normativa europea sense haver aprovat una normativa que adapti el seu contingut i garantir així que la prohibició de venda de plàstics d’un sol ús entri en vigor des del primer dia.

Així mateix, FACUA recorda que no és la primera vegada que finalitza el termini de transposició de la directiva europea sense que Espanya hagi incorporat el seu contingut a l’ordenament jurídic estatal. L’associació assegura que el 2018 el govern espanyol acumulava setze directives sense transposar tot i haver finalitzat el termini per fer-ho.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge