Dilluns 27 juny 2022

ERC reclama que la Sareb cedeixi un 30% de la cartera d’habitatges a ús social

Roda de Ter n'aconsegueix vuit per destinar a lloguer social per a joves i famílies en situació de vulnerabilitat

|

ERC ha reclamat al Senat que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat banc dolent, cedeixi un 30% de la cartera d’habitatges a ús social. La senadora republicana Mirella Cortés ha exigit al govern espanyol que modifiqui el règim jurídic de la Sareb per establir aquesta obligació de cessió de pisos a ús social. Cortés ho ha defensat en una pregunta dirigida a la vicepresidenta econòmica de l’executiu espanyol, Nadia Calviño, en la sessió de control d’aquest dimarts a la tarda.

La senadora ha defensat que la forma de garantir que se cedeixen pisos a ús social és la modificació del règim jurídic exigida per ERC en lloc d’haver de preguntar cas per cas per generar una reacció. La republicana ha retret que el PSOE no tingui una política “gaire favorable” als interessos de la ciutadania en matèria d’habitatge.

Calviño ha respost que l’accés a l’habitatge és una de les “prioritats” del govern espanyol i ha recordat l’acord entre la Sareb i el Ministeri de Transports per destinar fins a 15.000 habitatges a ús social. Segons la vicepresidenta, s’està caminant “en la línia correcta”.

En concret, la senadora Cortés ha argumentat que l’actuació de la Sareb a Roda de Ter ha evidenciat el “nul compromís social” que té. Sortosament aquest tema en concret ha acabat bé i, després d’oferir pisos, primer, per després repensar-s’ho, l’Ajuntament de Roda de Ter ha aconseguit vuit pisos de la Sareb, per destinar a lloguer social. Les negociacions, que s’han allargat durant vuit mesos, han permès disposar dels vuit habitatges. Ara, l’Ajuntament treballarà en l’elaboració d’un conveni de cessió amb la Sareb i la previsió és que, en els propers mesos, faci públic el mecanisme de gestió dels habitatges, que es destinaran a famílies en situació de vulnerabilitat i a joves.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,524