Dimecres 18 maig 2022

Empresa i Treball obre una nova línia d’ajuts directes per a l’oci nocturn

La Fecasarm alerta els negocis que l'atorgament de la subvenció serà cronològica i els insta a demanar-la el primer dia

|

El Departament d’Empresa i Treball ha obert una nova línia d’ajuts directes adreçats a autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn. Es podran demanar a partir de demà dimarts, a les 9 del matí, a través de Canal Empresa. Els ajuts seran d’entre 15.000 euros i fins a 120.000 euros, depenent del nombre de treballadors i l’aforament del local. Es tracta de la cinquena línia d’ajuts extraordinaris que el Govern destina específicament a l’oci nocturn, tancat des del passat 24 de desembre. La línia compta amb una dotació de 20 milions d’euros, que se sumen als més de 40 milions d’euros atorgats, prèviament, en ajuts específics al sector.

Aquest dilluns s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’aquesta línia d’ajuts per a l’oci nocturn. S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals, karaokes, i discoteques de joventut.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, d’entre 15.000 i 120.000 euros, en funció de les dimensions i el nombre de treballadors. Així els establiments de menys de 10 treballadors rebran un ajut de fins a 15.000 euros; els establiments de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones fins a 50.000 euros; i els establiments de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones, fins a 120.000 euros.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través de Canal Empresa, omplint el model formalitzat, disponible a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i Treball. Per agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha concedit l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats o atorgats. El tràmit per sol·licitar-lo serà telemàtic i finalitzarà el 4 de febrer a les 2 del migdia.

FECASARM
La Fecasarm continuarà exigint la “flexibilitzar les restriccions de manera urgent”. Hores després de publicar-se al DOGC la nova subvenció específica per a l’oci nocturn, la patronal ha volgut deixar clar que dimarts es reuniran amb representants dels departaments de Salut, Interior i Empresa i tornaran a exigir la flexibilització de les restriccions vigents i els ajuts pendents “a què es va comprometre la Generalitat” per compensar el tancament de l’estiu de 2021. La Fecasarm també ha fet una crida als negocis de l’oci nocturn perquè demanin el nou ajut de manera urgent, tenint en compte que “l’atorgament serà per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària”, que és de 20 MEUR.

A través d’un comunicat adreçat als seus socis, la Fecasarm recorda que mantenen la “pugna judicial” contra la Generalitat amb l’objectiu que les restriccions actuals, que obliguen al tancament de l’oci nocturn, “siguin suspeses”. També insten als negocis a reclamar la responsabilitat patrimonial derivada dels danys i perjudicis soferts per culpa de les restriccions imposades des de l’inici de la pandèmia. En aquest sentit, recorden de l’existència d’una plataforma específica d’empresaris afectats.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512