Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dimecres 7 juny 2023

Els Tècnics Tributaris reclamen una pròrroga per al tancament fiscal i comptable del 2021 davant l’allau de baixes

Els despatxos professionals denuncien l'"estrès extrem" per complir amb les obligacions tributàries dels clients

|

L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) veu com una “necessitat” ampliar el termini per a la presentació de l’IVA i la Seguretat Social i reitera la necessitat d’una pròrroga per al tancament fiscal i comptable de l’exercici 2021, davant la situació de “pressió i estrès extrem” que estan patint els despatxos amb la sisena onada de covid. En un comunicat, l’associació denuncia que el nombre de baixes laborals s’ha arribat a triplicar, fet que no només ha afectat els assessors fiscals, sinó també les empreses i autònoms, que “no estan en disposició de facilitar la informació fiscal i comptable per complir amb les obligacions” que imposa el calendari de l’Agència Tributària.

La Federació Espanyola d’Associacions de Tècnics Tributaris i Assesors Fiscals (FETTAF) -entitat de la qual l’APttCB és membre fundador- ja va traslladar una petició d’ampliació de terminis a l’Agència Estatal d’Administració Tributària on s’exposava la situació que estaven patint els despatxos professionals i treballadors davant la incidència de la sisena onada de la Covid-19, just a les portes de realitzar les declaracions trimestrals d’IRPF, IVA i Societats, a més de les declaracions informatives.

Davant la manca d’una resposta afirmativa, una vegada més, lamenten que els assessors fiscals “han de treballar en unes condicions de pressió i estrès per poder complir amb les obligacions dels seus clients”, i “extremant la cura per no cometre errades que perjudiquin econòmicament els interessos de les empreses assessorades, i que a posteriori no generin requeriments i notificacions”.

Joan Torres, president de l’APttCB i de la FETTAF, explica que “cal continuar fent feina des de l’associacionisme perquè les coses puguin canviar”. A tall d’exemple, Torres recorda alguns dels èxits impulsats i aconseguits com l’ajornament, el primer trimestre de 2020, de les autoliquidacions per la pandèmia de covid.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496