Dilluns, 06 de febrer del 2023

Els tècnics tributaris preveuen sancions si es tributen malament els pagaments indeguts d’ERTO i animen a recórrer

L'APttCB recomana als afectats per cobraments indeguts del SEPE que ajustin la declaració "al màxim" a les dades fiscals

|

L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha recomanat als afectats per un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) que han rebut cobraments indeguts per part del SEPE i que encara no tinguin informació clara sobre la quantitat correcta que havien de percebre que s’ajustin “al màxim” a les dades fiscals quan facin la declaració de la renda. En una roda de premsa, els tècnics han avisat que hi pot haver sanció si la declaració no quadra amb la informació que té Hisenda que podria ser del 50% dels ingressos no tributats. Tenint en compte que aquesta situació ha sigut un “error provocat per l’administració”, els tècnics han animat els contribuents a recórrer tots els càstigs que s’interposin.

La campanya de renda del 2020 es preveu molt diferent de la dels altres anys per l’impacte de la pandèmia, que provocat un increment del nombre de persones obligades a tributar. Segons l’associació, a Catalunya hi haurà entre 350.000 i 400.000 contribuents més que faran la declaració de l’IRPF aquest any perquè o bé estan cobrant l’Ingrés Mínim Vital (IMV) o han estat inclosos en un ERTO i han cobrat més de 14.000 euros l’any.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge