Dissabte 16 octubre 2021

Els sindicats de CaixaBank amenacen amb noves mobilitzacions: “La proposta d’ERO està molt allunyada d’un acord”

L'entitat presenta un nou esquema de compensacions quan queden dues setmanes perquè s'esgotin les negociacions

|

Els sindicats de CaixaBank amenacen amb la convocatòria de noves manifestacions si l’entitat no millora la seva proposta d’ERO, que afecta gairebé 8.300 empleats a tot l’Estat. “Queden dues setmanes i la proposta de la direcció està molt allunyada d’un acord; això ens aboca a la mobilització”, han escrit en un missatge publicat a les xarxes socials després de la reunió celebrada aquest dimarts. Per la representació dels treballadors, el diàleg amb l’empresa està sent “decebedor” i l’avenç en les negociacions és “nul”. Per la seva banda, l’entitat ha presentat un nou esquema de compensacions i demana “reflexió” als sindicats perquè rebaixin les seves peticions i així es pugui produir un acostament.

La nova proposta de l’entitat millora la quantia de l’anterior oferta, tot i que els sindicats insisteixen que continua sent “insuficient”. En el cas dels treballadors d’entre 56 i 63 anys, aquests podran escollir entre dues opcions. Per una banda, es podrà optar pel cobrament de la renda mensual corresponent al 56% del salari fix, així com el manteniment del 60% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions per part de l’entitat. L’alternativa consisteix en el cobrament del 56%, incloent-hi tant remuneració fixa com variable de l’any 2021 amb un límit de 10.000 euros, sense aportacions d’estalvi al pla de pensions. En les dues opcions, l’entitat també abonaria el conveni amb la Seguretat Social fins que l’empleat compleixi els 63 anys.

Per als empleats d’entre 54 i 55 anys, la indemnització seria una renda mensual corresponent al 54% del salari fix –fins als 61 o 62 anys-, així com el 60% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions. Alhora, es mantindria el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys.

En el cas dels treballadors d’entre 52 i 53 anys, la indemnització passaria a ser un pagament únic, que equivaldria al 52% del salari fix multiplicat per sis. Finalment, la plantilla de menys de 52 anys rebria un pagament de 35 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats. A banda, CaixaBank inclouria una prima de 5.000 euros per als treballadors amb més de deu anys d’antiguitat, i de 1.000 euros per la resta.

Els sindicats insisteixen que cal millorar l’oferta i lamenten que l’entitat hagi “ignorat” bona part de les propostes que se’ls va traslladar la setmana passada. Les parts s’han tornat a citar aquest dimecres a les 11 del matí per desencallar la situació.

Segueix-nos

680
1,487