Dijous 27 gener 2022

Els hotelers de Barcelona tanquen un Nadal “dolent” amb una ocupació d’entre el 20% i el 30%

El Gremi d'Hotels confia que el visitant de negocis del MWC i l'ISE els ajudi a remuntar

|

Els hotels de Barcelona han tingut una ocupació d’entre el 20% i el 30% durant les festes de Nadal i tanquen així un període de vacances “fluix” i “dolent”. Ho ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, que ha confessat que les xifres eren les pronosticades: “Res que no esperéssim”. “A l’estiu ja havíem previst que l’hivern seria dolent i quan vam veure que, a fora, països tornaven a posar restriccions tant per a la seva vida diària com per viatjar ja vam veure que ens anava malament i que es paralitzaven les reserves”, ha explicat, ja que els hotels de la capital catalana depenen sobretot del visitant estranger.

Amb l’excepció que ha sigut el Cap d’Any, està clar que “Les restriccions que ens han posat a nosaltres ens han acabat de matar”. I és que preveien que el 85% d’establiments estiguessin oberts durant el mes de desembre i finalment han rondat el 70%.

Per tal de remuntar la situació hotelera, confien que el turisme de negocis i, especialment, esdeveniments “importantíssims” com el Mobile World Congress (MWC) i l’Integrated Systems Europe (ISE) del mes de febrer els aporti més hostes. És per això que esperen que les restriccions que ha patit la població en general durant les festes de Nadal per reduir contagis de covid-19 “permetin arribar al mes de febrer amb unes condicions diferents i podent assegurar que aquests esdeveniments es podran celebrar”. Si no, alerten, “perilla la seva continuïtat”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501