Dilluns, 15 de abril del 2024

Els banquers excusen les retallades de plantilla: “Per algunes necessitats, els clients volen treballar sols”

Els consellers delegats del Sabadell, CaixaBank i del BBVA insisteixen que la rendibilitat del sector "encara és baixa"

|

El sector bancari ha defensat aquest dimarts les retallades de plantilla que s’han impulsat durant els últims mesos. Ho ha fet en la ‘Trobada del sector bancari’, organitzada aquest dimarts per l’IESE, a través dels consellers delegats del Banc Sabadell, CaixaBank i el BBVA, les tres entitats que han protagonitzat les darreres reestructuracions de plantilla a l’Estat. “Per algunes necessitats, els clients prefereixen treballar sols i no comptar amb assessorament extern”, ha defensat el conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno. També hi ha afegit arguments el seu homòleg a CaixaBank, Gonzalo Gortázar, qui ha insistit que la rendibilitat al sector bancari “encara és baixa” i que les empreses “s’han de transformar per sobreviure”.
Segons González-Bueno, el futur de les entitats demana combinar “tecnologia i assessorament personal” i “entendre el nou comportament del consumidor”. En la mateixa línia s’ha expressat el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, qui també ha reconegut que els bancs “han de saber ajudar millor a la gent”. “Els diners són la major font d’estrès per la gent; hauríem d’estar més a prop dels clients”, ha subratllat.

Malgrat que la crisi de la covid-19 ha reduït notablement els beneficis de les entitats durant l’últim exercici, alguns directius prefereixen veure el got mig ple. És el cas del conseller delegat del Grupo Santander, José Antonio Álvarez, qui ha apuntat que la pandèmia “ha anat bé per impulsar la digitalització, un procés que hauria trigat anys a consolidar-se”.

Per altra banda, tots han destacat durant les seves ponències la importància que tindrà la banca en la transició energètica, ja que seran les entitats les que s’encarregaran de canalitzar el finançament per impulsar una economia verda. “El que està clar és que no voldrem estar amb aquelles empreses que no tinguin un compromís amb la transició energètica”, ha sentenciat Gortázar.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483