Dissabte 25 juny 2022

El teletreball dispara les sol·licituds de residències a Andorra

La qualitat de vida, el sistema sanitari i una fiscalitat atractiva atrauen cada vegada més professionals teletreballant

|

El teletreball per COVID-19 ha disparat les sol·licituds de residències per compte propi a Andorra. La residència activa per a autònoms i petits empresaris ha guanyat popularitat durant aquests mesos de confinament. Treballar des de casa s’està convertint cada vegada més en la norma per a molts professionals sobretot del món digital. La caiguda de llocs de treball a Andorra relacionats amb el turisme i l’hostaleria contrasta amb l’auge de consultors independents que treballen com a autònoms en el sector de les noves tecnologies o qualsevol altra professió amb possibilitat de ser desenvolupada de forma digital en general.

Una enquesta realitzada per Andorra Solutions a 25 gestories i consultores especialistes en la inversió estrangera de país indica un increment important de nous residents professionals i constitucions de societats. Més d’un 78% dels enquestats reporten una pujada en sol·licituds d’inversió estrangera presentades. La majoria de les sol·licituds provenen d’Espanya amb un 68% i França amb un 17%. La qualitat de vida i la fiscalitat són la clau de l’èxit del petit Principat.

Segons Andorra Solutions, empresa d’assessoria i consultoria fiscal, Andorra puntua amb el seu sistema sanitari, estabilitat política i fiscalitat competitiva. El cost de la cobertura de seguretat social i atenció mèdica és molt competitiu, així com les despeses d’habitatge, aliments i serveis públics. Amb un impost sobre la renda d’un màxim de 10%, Andorra ofereix múltiples avantatges per a qui es converteixi en resident fiscal.

En els mesos vinents de tardor amb una possible segona onada s’espera un altre confinament o restriccions. Andorra no és una excepció. Però amb tot el seu territori envoltat de muntanyes i només dos punts d’accés pot implementar controls al 99% de l’afluència de visitants externs i, per tant, limitar substancialment la propagació de la Covid-19.

Per demanar la residència per compte propi a Andorra l’interessat hauria de tenir almenys 21% de les accions de la societat, ser un dels administradors i treballar a compte propi, és a dir, com a autònom societari cotitzant a la seguretat social. Des de maig de 2018, el govern també requereix una fiança no remunerada de 15.000 euros.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525