Dimecres 18 maig 2022

El SOC atén més de 2,8 milions de trucades i 276.000 persones amb cita prèvia des de l’esclat de la covid

L'organisme du a terme 2,7 milions de "moviments de demanda" el 2021: "La gestió de la pandèmia ha sigut espectacular"

|

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atès més de 2,8 milions de trucades telefòniques i ha rebut més de 276.000 persones amb cita prèvia a les oficines des de l’esclat de la pandèmia fins al novembre del 2021. En total, l’organisme ha dut a terme 2,7 milions de “moviments de demanda”, és a dir, qualsevol atenció, servei o tramitació, en tot el 2021. Així ho ha assegurat el director del SOC, Juan José Torres, que ha posat en valor la feina feta i l’esforç de l’equip humà durant la pandèmia en la seva primera compareixença a la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament, des que va ser prendre possessió del càrrec l’1 d’octubre passat.

Torres ha reivindicat que la feina que ha fet el SOC a través de les oficines i també telemàtica, gràcies a “l’instrument super simplificat d’inscripció com a demandant d’ocupació”. “La gestió de la pandèmia ha sigut espectacular”, ha dit el directiu.

L’esclat de la covid ha provocat que el SOC hagi hagut de gestionar 60 convocatòries per un import de més de 500 milions d’euros, que han finançat programes d’orientació, formació, mobilitat laboral o contractació, que s’han dirigit sobretot a les persones amb més dificultat per accedir al mercat de treball, els “joves, dones, persones migrades, aturats de llarga durada, persones trans”, entre altres col·lectius. Segons Torres, s’han executat el prop del 97% dels 570 milions d’euros pressupostats inicialment per destinar a programes de l’organisme el 2021.

D’altra banda, el director del SOC ha admès hi ha un “baixíssim nivell d’intermediació” entre els ciutadans que busquen feina i els sectors econòmics i ha assegurat que, de cara a aquest exercici, cal “posar en connexió” els ciutadans amb les empreses i millorar el desplegament territorial. Pel que fa al Centre de Formació Professional de l’Automoció de Martorell (CFPA) ha assegurat que la “licitació està en marxa” amb “resultats plenament satisfactoris” i ha enviat un missatge de tranquil·litat pel que fa a les incidències amb l’Ajuntament de la ciutat pel que fa a la gestió del sòl.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512