Dilluns, 06 de febrer del 2023

El primer acte de Roger Torrent ha estat visitar SEAT

El nou conseller d'Empresa i Treball es compromet amb d'electrificació i assegura que "lluitarà políticament" perquè la fabrica de bateries s'instal·li a Catalunya

|

El nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha fet el seu primer acte oficial a la planta de Seat, a Martorell (Baix Llobregat). El mateix conseller assegura que “la visita és en si mateixa un missatge” del compromís del Govern amb la companyia i amb els plans per a l’electrificació del sector de l’automòbil a Catalunya. Per Torrent la transició cap a la mobilitat elèctrica és “clau” per a l’economia del país. En aquest sentit, el conseller també veu com a “prioritat” que la futura fàbrica de bateries s’instal·li a Catalunya i assegura que el Govern “lluitarà políticament” perquè així sigui i acabi esdevenint també un “trampolí” per al canvi de model productiu que necessita el país.

Després que cap representant del Govern assistís el passat mes de març a la presentació del pla d’electrificació de Seat, amb una inversió anunciada de 5.000 MEUR fins al 2025, el nou conseller d’Empresa i Treball ha volgut estrenar-se en el càrrec visitant l’automobilística per refermar que el compromís del Govern és inequívoc: “Seat és un soci estratègic”. De l’automobilística, el conseller ha destacat la seva aposta per la innovació, a través de les noves formes de mobilitat; l’estratègia per a la transformació del sector de l’automoció, i la seva missió social amb l’aposta d’un nou model productiu que fa front al canvi climàtic: “Comptarà sempre amb el nostre suport”.

La visita no ha servit per entrar en concrecions sobre els plans de futur, però el conseller ha aprofitat per reivindicar la necessitat d'”aliniar” esforços des del punt de vista administratiu i empresarial per “ajudar al màxim” en el procés de transició cap a la mobilitat elèctrica. Un nou paradigma, diu el conseller, que és “necessari” dels del punt de vista ambiental i econòmic.

“Ha de ser un motor de canvi”, ha assegurat Torrent, a la sortida de la planta. El nou conseller ha definit l’electrificació com una aposta “imprescindible” en un moment de “cruïlla”, tant des del punt de vista social com econòmic. Torrent afirma que el Govern te la “determinació” de concretar les apostes estratègiques que ja s’han definit a través dels fons europeus.

En aquest sentit, el nou titular d’Economia afirma que la instal·lació de la fàbrica de bateries a Catalunya és una prioritat i diu que no es planteja que es pugui fer en un altre indret. “Nosaltres treballem perquè s’instal·li a Catalunya”, insisteix. Per Torrent, aquest projecte és “una peça molt important” en el procés de transformació de l’economia catalana.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge