Dimarts, 22 Octubre 2019

El Prat es consolida dins el top 20 d’aeroports de càrrega europeus

La carrega aèria creix un 11% el 2018

|

La càrrega aèria a l’aeroport de Barcelona-El Prat ha moderat el creixement el 2018 amb un augment estimat de l’11% en relació a l’any passat, segons un informe de l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona. És el quart any consecutiu amb increments de dos dígits però els últims tres exercicis van ser superiors al 14%. L’estudi estima que enguany el volum total de la càrrega aèria se situarà al voltant de les 175.000 tones. La Cambra de Comerç de Barcelona ha destacat que l’aeroport del Prat s’ha consolidat dins del top 20 d’aeroports de càrrega europeus.
Les companyies de l’Orient Mitjà Emirates i Qatar lideren el rànquing de companyies de càrrega al Prat amb el 25% del total de càrrega transportada. De fet, superen en volum de càrrega els integradors tradicionals UPS i DHL.

Segons apunta l’informe, les exportacions aèries catalanes es distribueixen principalment entre Àsia i Oceania (31%), Amèrica del Nord (22%), Amèrica Llatina (20%) i Orient Mitjà (17%). El principal sector econòmic per volum de càrrega aèria transportada és el de moda però el que més creix és el de maquinària (amb un augment del 31%).

El sector amb major quota respecte del total transportat al mercat espanyol són els productes farmacèutics i químics (43%). L’exportació de mercaderies perilloses representa un 7% del total d’exportacions de càrrega aèria al Prat.

Publicitat

Seguiu-nos a: