Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

El MWC 2023 reunirà més de 2.000 expositors i espera un impacte econòmic d’almenys 350 milions

Hoffman sobre l'amenaça de vaga dels taxistes durant la fira: "Significa que el Mobile ha tornat"

|

L’edició del Mobile World Congress d’aquest any reunirà més de 2.000 expositors al recinte de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat entre el 27 de febrer i el 2 de març i espera un impacte econòmic d’almenys 350 milions d’euros a la ciutat. Segons el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, es tracta d’un càlcul fet en base a la previsió de rebre 80.000 visitants, una xifra que probablement se superarà, ha dit. Hoffman ha pronosticat que serà una edició que presentarà xifres semblants a les edicions prèvies a la pandèmia i ha avançat que es recuperaran bona part dels visitants xinesos. Sobre la possible vaga de taxistes, Hoffman confia que s’arribi a un acord abans del MWC. “Significa que el Mobile ha tornat”, ha ironitzat.

El Mobile World Congress d’aquest any s’acostarà bastant a les edicions anteriors a la pandèmia, amb una recuperació important dels assistents xinesos malgrat les poques connexions aèries i problemes per obtenir visat, segons els directius de la GSMA. De fet, l’estand més que ocuparà més espai és el de la xinesa Huwaei, que incrementarà un 50% de la seva superfície. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha presentat aquest dijous l’edició del 2023 al costat del director general de la GSMA, Mats Granryd i la directora de màrqueting de la GSMA, Lara Dewar, en un roda de premsa a l’antiga Fàbrica Damm.

En la presentació del Mobile, també ha sobrevolat l’amenaça dels taxistes a dur a terme un vaga durant els dies de la fira si les negociacions amb la Generalitat per regularitzar el sector de les VTC fracassa. De moment, aquest dimecres ja van aixecar la protesta prevista per l’ISE i van donar un marge de temps fins al Mobile per continuar negociant amb la Generalitat. Hoffman s’ha mostrat segur que “les autoritats ho tenen tot controlat” i que les discrepàncies s’acabaran resolent. “Significa que el Mobile ha tornat”, ha bromejat davant l’amenaça del sector del taxi.

Amb tot, les previsions dels organitzadors apunten a un impacte econòmic de 350 milions d’euros per a l’edició d’enguany, tot i que és una xifra que caldrà revisar després de la fira ja que s’ha calculat amb una estimació de 80.000 visitants. Hoffman, però, ja ha deixat clar que espera que se superi. “No recuperarem els nivells prepandèmia, però quasi”, ha subratllat. Des que la fira va aterrar a Barcelona el 2006, l’impacte econòmic incloent aquest any sumarà uns 5.700 milions d’euros, a més de 148.000 contractes de feina amb motiu del congrés.

‘Velocity, Unleashing Tomorrow’s Technology’
El principal lema del Mobile World Congress d’aquest any serà ‘Velocity – Unleashing Tomorrow’s Technology – Today’ i girà sobre cinc eixos com el 5G Acceleration (accessibilitat sobre aquesta tecnologia, camí cap al 6G…), Reality + (metavers, web 3.0, experiències immersives…), OpenNet, FinTech (NFT, criptomonedes, blockchain…) i Digital Everything (aplicació de noves tecnologies a la indústria, entre d’altres).

Els directius de la GSMA han recordat com inicialment el congrés va ser concebut per orientar-se només a la indústria del mòbil i com al llarg dels anys s’hi han anat incorporant altres àmbits, com el de la logística, la banca o multinacionals com JP Morgan o Airbus. “Al principi només parlàvem de la tecnologia mòbil, hem crescut”, ha celebrat el director general de la GSMA, Mats Granryd.

Altres esdeveniments que tindran lloc serà The Next Hospital, que mostrarà l’aplicació de les noves tecnologies aplicades a la sanitat com la intel·ligència artificial i l’Internet de les Coses, entre d’altres, i com obtenir diagnòstics a distància més acurats o prevenir desordres genètics; o l’Sports Tomorrow Congress, que inclou la col·laboració entre el MWC i el Futbol Club Barcelona.

Alguns dels ponents confirmats a l’edició d’enguany, com el CEO de Maersk, Vincent Clerc; el CEO d’EY, Carmine di Sibi; el president i CEO d’Ericsson Group, Börje Ekholm; el fundador i CEO d’Extreme E, Alejandro Agag; el president i CEO de NEC Corporation, Takayuki Morita; el president i CEO de Nokia, Peeka Lundmark; la CEO d’Orange Christel Heydemann; el CEP de Telecom Italia, Pietro Labriola o el CEO de Deutsche Telekom, Tim Hoettges, entre molts altres. De fet, els organitzadors encara estan pendents de tancar molts més noms, segons han comentat els directius de la GSMA.

Més de 700 companyies al 4YFN
L’edició d’aquest any inclourà, un cop més, el 4YFN amb la participació de més de 700 companyies, segons ha detallat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. “Estaran al lloc on han d’estar”, ha comentat Hoffman, que ha assegurat que per a la fira serà un “honor” tornar a incloure aquesta cita, que fins abans de la pandèmia se celebrava al recinte de Montjuïc. En l’edició d’aquest any, també s’hi esperen nombroses conferències amb més de 300 ponents i una entrega de premis als millors projectes.

D’altra banda, en el Mobile World Congress 2023 es repetiran experiències anteriors com el Meet and Eat a l’Hospitalet de Llobregat i el Beat Barcelona, que celebrarà la segona edició i inclou un programa d’entretiemnt per als assistents al final de cada jornada. “Encarna l’esperit del què passa a la ciutat”, ha comentat el director general de la GSMA, Mats Granryd. També hi haurà concerts i sessions de DJ amb la col·laboració de festivals musicals de la ciutat com el Sonar i el Cruïlla.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge