Dimecres, 19 de juny del 2024

El Govern vol aplicar el passaport covid per reobrir l’oci nocturn

La portaveu, Patrícia Plaja, matisa que la mesura requerirà l'autorització del TSJC

|

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha confirmat que l’executiu català estudia aplicar el passaport covid per reobrir el sector de l’oci nocturn “en les pròximes setmanes”, que de moment només pot obrir en espais exteriors fins a les 3 de la matinada, amb l’ús de la mascareta obligatori i sense possibilitat de ball. En la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha aclarit que l’aplicació d’aquest certificat requerirà l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè volen ser “quirúrgics” amb les mesures que afecten llibertats individuals de la ciutadania.

Així, la portaveu ha descartat concretar una data per a la reobertura del sector ni les condicions amb les quals es reobrirà tot i que ha reiterat que la “línia vermella” per impulsar aquesta mesura serà quan la situació epidemiològica derivada de la pandèmia ho permeti. A més a més, Plaja ha detallat que es treballa en un sistema per “verificar” el bon ús de l’aplicació del passaport covid per la qual cosa la reobertura del sector també estarà subjecta, més enllà dels requisits epidemiològics, a aspectes jurídics i tècnics.

Plaja ha reivindicat que l’aplicació del certificat és “una mesura més de seguretat” que vol incentivar la vacunació en els sectors en què la cobertura vaccinal continua sent baixa, per avançar en la immunitat col·lectiva contra el virus. Sobre la possibilitat d’accedir als locals d’oci nocturn amb un certificat covid de prova diagnòstica, Plaja ha descartat avançar cap informació i ha assegurat que abans de l’entrada en vigor de la norma faran una conferència de premsa per informar de totes les mesures relatives a la reobertura del sector.

BOTELLADES DE LA MERCÈ
Sobre les botellades d’aquest cap de setmana durant la Mercè de Barcelona, Plaja ha defensat que la majoria de la gent que hi va participar tenia ganes de divertir-se i passar-s’ho bé, però que hi va haver “actituds violentes i delinqüencials protagonitzades per persones que s’aprofiten de la massa per buscar impunitat”. Ha apuntat que contra aquestes persones ja va actuar la policia i que ja n’hi ha unes 60 persones detingudes, i ha recalcat que “aquest govern no legitima mai la violència.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483