Dissabte 18 setembre 2021

El Govern reserva un milió d’euros per a noves inversions en el sector dels nanosatèl·lits

Es faran dues aportacions de 500.000 euros a l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya i a la Fundació i2CAT

|

El Govern reservarà un milió d’euros per a noves inversions en el sector dels nanosatèl·lits. Segons detallen els acords de Govern publicats aquest dimarts, l’executiu farà dues aportacions econòmiques –de 500.000 euros cada una- a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i a la Fundació i2CAT per seguir desplegant l’estratègia ‘NewSpace’, la iniciativa impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i que té com a objectiu “consolidar i maximitzar el lideratge de Catalunya en el camp dels nanosatèl·lits”. Aquesta inversió farà possible el desenvolupament de l’estació de terra per a comunicacions i control de satèl·lits, que permetrà fer el seguiment i descàrrega de dades de l’Enxaneta, el primer satèl·lit de la Generalitat.

A través d’aquesta partida, el Govern també contempla accions com la posada en marxa d’un programa d’acceleració de ‘start-ups’ enfocades al sector espacial, definir i executar casos d’ús amb la informació rebuda de l’Enxaneta i altres nanosatèl·lits i la creació del ‘Catalonia NewSpaceLab’, un organisme que vol reivindicar el paper dels nous laboratoris que sorgeixin a partir del llançament de nanosatèl·lits.

Segons destaca la Generalitat, el sector conegut com a “nova economia de l’espai”, basat en l’ús de satèl·lits més petits i de menor cost que orbiten a baixa altura, és un sector “emergent i d’alt valor afegit, generador d’oportunitats i creixement econòmic”. Segons els càlculs de l’administració, aquesta activitat crearà 1.200 nous llocs de feina i una facturació de prop de 300 MEUR fins al 2025. En els pròxims cinc anys, la Generalitat preveu sumar 75 empreses al sector dins el territori català, així com multiplicar per quatre els llocs de feina i per sis els ingressos.

Segueix-nos

680
1,492