Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

El Govern reprèn parcialment la tramitació d’ajuts per a l’autoconsum elèctric

El web va col·lapsar el primer dia del termini, fet criticat per associacions empresarials

|

El Govern té previst reprendre parcialment aquest dimarts, a les nou del matí, la tramitació d’ajuts a l’autoconsum i l’emmagatzematge d’energia i a la implantació de sistemes tècnics renovables al sector residencial. El 10 de gener es restablirà la tramitació dels programes adreçats a particulars, administracions públiques i tercer sector. Cal recordar que la convocatòria es va obrir el 15 de desembre però el web va col·lapsar per una incidència tècnica derivada del volum de sol·licituds que va rebre. Precisament, aquesta situació va provocar la queixa d’algunes associacions empresarials, que van reclamar a l’executiu català una previsió més acurada dels recursos tecnològics per evitar situacions d’aquest tipus.

Segons informa el Govern, a data d’avui la solució adoptada per resoldre la incidència amb garanties ha estat segregar la tramitació per programes en dos blocs i aplicar dues tecnologies diferents en cada cas. D’aquesta manera, aquest dimarts es torna a obrir la tramitació d’ajuts per als programes 1, 2 i 3, adreçats al sector serveis i altres sectors productius. Les entitats locals i el sector públic i les entitats sense ànim de lucre que facin activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat estan incloses dins dels programes 2 i 3.

Per als programes 4, 5 i 6, adreçats a particulars, administracions públiques i tercer sector que no facin activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat, la tramitació es reprendrà el 10 de gener del 2022. Per poder obrir aquestes línies, el CTTI està treballant per desenvolupar el formulari en una nova plataforma tecnològica que permetrà absorbir l’alta demanda de sol·licituds. Les persones que van poder completar els tràmits el 15 de desembre no hauran de tornar a fer la sol·licitud.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496