Dimarts 19 octubre 2021

El Govern preveu la construcció d’almenys 3.000 habitatges socials amb els 160 MEUR dels fons europeus

Drets Socials fa una crida als ajuntaments a cedir terrenys públics per facilitar-ho

|

El Govern preveu la construcció d’almenys 3.000 habitatges socials en règim de lloguer amb els 160 milions d’euros (MEUR) dels fons europeus. El secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha explicat que la convocatòria encara s’ha de perfilar però que, en funció de la “franja de suport” que es doni per habitatge, se’n podran construir 3.000 anuals (entre el 2022 i el 2023) o 3.000 en total. Per fer-ho possible, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha fet una crida als ajuntaments per tal que cedeixin terrenys públics on poder aixecar els pisos.

El Departament de Drets Socials ja va avançar fa unes setmanes que preveuen destinar part dels fons a crear espais residencials de llarga durada per a col•lectius vulnerables. Aquest dilluns, ha concretat també que podrien destinar-se tant a famílies en situació d’emergència com a joves o gent gran. “El que és segur és que seran de lloguer assequible”, ha precisat el secretari d’Habitatge. El requisit: aixecar-los en terrenys públics. Per això, la consellera Violant Cervera ha fet una crida als ajuntaments perquè es posin en contacte amb el departament i cedeixin espais per fer-ho possible. “Tenim una oportunitat”, ha insistit.

En aquest sentit, Cervera ha posat com a exemple l’Ajuntament de Girona, amb qui han signat un conveni de col•laboració. L’acord preveu la construcció de 105 pisos de protecció oficial en tres solars de Domeny i amb una inversió de 12,5 MEUR. En total, 8.942 metres quadrats de sostre edificable al Pla de Dalt de Domeny. D’aquest centenar de pisos, vuit els gestionarà directament l’Ajuntament de Girona per a emergència social. L’Ajuntament cedeix aquestes solars a l’Incasòl mitjançant la constitució d’un dret de superfície per un període de 75 anys. Aquest organisme de la Generalitat hi construirà tres promocions, locals comercials en la planta baixa i un aparcament a la planta soterrània. Un dels locals resultants, d’uns 150 metres quadrats, revertirà a preu de cost a l’Ajuntament de Girona, que preveu fer-hi un equipament de barri.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha celebrat l’actuació i ha dit que és una “bona notícia per Girona”. En aquest sentit, ha dit que se’n beneficiarà 1 de cada 1.000 gironins i s’ha mostrat convençuda que “s’esgotaran aviat”. Sobre això, Madrenas ha dit que hi ha una evident dificultat d’accés a l’habitatge i que la voluntat del govern municipal és promoure que les joves es quedin a la ciutat i hi formin les seves pròpies famílies.

Segueix-nos

680
1,486