Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

El Govern aprova noves mesures per afavorir la conciliació per al personal de la Generalitat

La bona notícia de les millores laborals per als funcionaris públics grinyola recordant els privilegis que darrerament s'han anat destapant

|

El Govern ha aprovat aquest dimarts noves mesures per afavorir la conciliació i la flexibilitat horària per al personal de la Generalitat. L’executiu ha acordat la possibilitat de gaudir a temps parcial dels permisos per naixement i adopció a partir de la sisena setmana posterior al part o des de la resolució judicial que certifica l’adopció i també ha aprovat que es pugui compactar la reducció de jornada per motius de conciliació. A més, el Govern ha afegit nous supòsits a permisos ja existents per a proves mèdiques i reproducció assistida i es preveuen mesures específiques adreçades a famílies monoparentals o enllaçades. Amb tot, s’ha avalat l’acord de la Mesa General de Negociació dels empleats públics.

Entre les mesures també es contempla la possibilitat d’ampliar fins a trenta minuts la flexibilitat horària addicional per motius de conciliació familiar. Per les famílies monoparentals, l’executiu ha establert que el permís per naixement per a la mare biològica i el permís per adopció es podran dur a terme de manera interrompuda transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori.

Així mateix, s’han afegit les tècniques de reproducció assistida al permís per exàmens prenatals i es passa a considerar absència justificada d’una jornada laboral diària la realització de proves com la colonoscòpia, l’endoscòpia, la gastroscòpia i els cateterismes.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496