Dimarts 16 agost 2022

El gobierno preveu mobilitzar fins a 16.000 MEUR amb el PERTE d’energies renovables, hidrogen i emmagatzematge

El pla aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres contempla la creació de 280.000 llocs de treball

|

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el PERTE d’energies renovables, hidrogen i emmagatzematge, un programa que el gobierno qualifica de “trencador” i que té com a objectiu accelerar la transformació del sistema energètic espanyol i reduir la dependència de l’exterior. Segons ha informat la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, l’executiu té previst mobilitzar fins a 16.000 milions d’euros i crear 280.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts. El pla inclou actuacions com la introducció d’un distintiu d’energia ‘NextGen’ per fer el seguiment dels projectes, impulsar mesures d’acompanyament desenvolupar nous models de negoci en matèria energètica.

Segons ha detallat la també vicepresidenta tercera del gobierno, l’executiu impulsarà 25 mesures transformadores encaminades al desenvolupament de la capacitat industrial, nous models de negoci i la seva implantació al teixit productiu. Aquesta partida comptarà amb 3.585 milions d’euros d’inversió pública i anirà acompanyada de més de 5.300 milions d’euros d’inversió privada. Pel que fa a les mesures d’acompanyament –el govern espanyol n’ha anunciat un total de 17-, aquestes disposaran d’ajudes públiques per 3.300 milions d’euros, i aniran acompanyades de més de 4.000 milions d’euros d’inversió privada. “Amb aquest PERTE es vol apuntalar les àrees associades a la transició energètica on Espanya està ben posicionada i reforçar aquelles amb menor presència”, ha subratllat Ribera.

Segons la ministra per a la Transició Ecològica, la implantació d’aquest pla “és la millor recepta per accelerar la transformació del sistema energètic”. Alhora, ha destacat la importància de reduir la dependència que té l’Estat en matèria energètica, en plena escalada del preu de l’electricitat. De fet, aquest dimecres el preu de la llum a l’Estat marcarà un nou rècord històric, situant-se per sobre els 290 euros per MWh. En paral·lel, un dels objectius del PERTE és que almenys un 10% de l’energia generada a partir d’hidrogen renovable al conjunt de la Unió Europea provingui d’Espanya. Això suposaria que l’Estat hauria de produir almenys 4 GW d’energia a partir d’hidrogen renovable. En aquest sentit, l’objectiu final de l’executiu és “arribar a la plena descarbonització”, segons ha indicat Ribera.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517