Dimarts, 22 Octubre 2019

El Gobierno elimina l’impost del sol

Prohibeix la contractació porta a porta de serveis d'electricitat i crea un bo tèrmic

|

El Consell de Ministres va aprovar divendres un decret de mesures urgents contra la pobresa energètica i per abaratir la factura de la llum. Entre d’altres, el govern espanyol ha acordat suspendre durant sis mesos l’impost del 7% sobre la generació elèctrica, elimina l’impost al sol i treu traves per afavorir l’autoconsum.
D’altra banda, ha ampliat els supòsits per beneficiar-se del bo social i també en podran gaudir les famílies monoparentals i les famílies amb persones amb dependència de grau 2 i 3. A més, impulsa un bo tèrmic per ajudar a pagar la factura de la calefacció a les mateixes persones que es poden acollir al bo social. El decret també prohibeix que es pugui contractar serveis de subministrament a través del porta a porta per “protegir els consumidors”.
El govern espanyol tira endavant un paquet de mesures per afrontar l’encariment de la llum i el gas, protegir col·lectius vulnerables i abaratir la factura de la llum. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Rivera, afirma que es tracta de mesures mentre el govern espanyol treballa en mesures més estructurals per modernitzar el sistema elèctric, davant també un eventual augment del preu del gas i la llum.
Publicitat

Seguiu-nos a: