Diumenge 1 agost 2021

El gobierno atrapat entre dos fronts, la banca i les exigències de la UE

El gobierno assegura que el pla de reformes "està completament acabat" i que Brussel·les el coneix "al detall"

|

El gobierno segueix atrapat entre dos fronts: mentre que intenta, amb poca convicció, plantar cara a la gran banca, que li desbocarà les xifres de l’atur, té al davant les exigències de la UE per poder accedir als fons que després preten “vendre”a les autonomies com a gran èxit seu. Així, no paren d’enviar missatges sobre com de bé van les negociacions amb Europa. Així, la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que el pla de reformes per accedir als fons de recuperació europeus està “completament acabat” i que Brussel·les el coneix “al detall”. “El pla està tancat”, ha dit Díaz aquest dijous a la capital europea just abans de reunir-se amb el vicepresident econòmic de la Comissió Europea Valdis Dombroskis.

Preguntada pel motiu de la reunió, la ministra de Treball ha admès que encara s’està “treballant a nivell tècnic cadascuna de les mesures” amb l’executiu europeu. Per ara, el govern de Pedro Sánchez no ha detallat públicament tot el contingut del pla de reformes que preveu presentar la setmana que ve a Brussel·les.

Díaz ha reiterat que una de les reformes serà la modificació dels contractes laborals: l’indefinit, el temporal “però amb una causa concreta” i el formatiu. Segons la ministra això busca una “harmonització i simplificació” dels contractes. La titular de Treball ha explicat que cada ministeri tindrà un termini per executar les reformes i que el seu s’ha marcat finals de 2021. La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, també mantindrà divendres una trobada amb Dombroskis, en aquest cas telemàtica, sobre el programa de reformes.

Segueix-nos

680
1,491