Dilluns, 06 de febrer del 2023

El gobierno aprova el fraccionament de l’IRPF en sis mesos pels treballadors que l’any passat van estar ERTO

Els afectats podran satisfer l'impost entre juliol i desembre de 2021 i no se'ls aplicaran interessos

|

Comença la campanya de renda 2020 i en anteriors entrades ja n’hem comentat algunes singularitats, especialment en el que significa de tributar pels ajuts rebuts, des dels ERTO a les bonificacions per comprar un cotxe elèctric o, fins i tot amb el cas sagnant de les indemnitzacions de Germanwings:
– Una campanya de la renda “singular”
– Els ERTO faran pagar Renda a molts contribuents que sense l’ajut no tributarien
– Els familiars de víctimes de Germanwings hauran de pagar reda de les indemnització de Lufthansa
– Els compradors de turismes elèctrics pagaran IRPF pels ajuts rebuts

Així, el gobierno presenta com un acte magnànim la fragmentació, sense ultrapassar l’any natural 2021, del pagament de la renda als contrinbuents afectats per ERTO als que els surti positiva quan, en la majoria dels casos, el fet que els surti positiva es deu al fet d’haver percebut l’ajut i així passar al bloc de contribuents amb dos pagadors. En alguns casos, l’haver rebut ajuts acabarà amb saldo zero o, fins i tot, negatiu.

El gobierno, doncs, ha aprovat aquest dimecres l’Ordre Ministerial que permet fraccionar el pagament de l’IRPF en sis mesos per aquells treballadors que l’any passat van estar en ERTO. L’ordre, publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), entra en vigor aquest mateix dimecres, coincidint amb l’inici de la campanya de la renda. El fraccionament del pagament de l’IRPF és de caràcter voluntari i té com a objectiu “reduir l’impacte de la pandèmia de la covid-19 en el compliment de les obligacions tributàries”, segons ha assenyalat el govern espanyol en un comunicat. Els treballadors afectats per un ERTO podran satisfer l’import en sis terminis entre juliol i desembre –els venciments seran els dies 20- i no se’ls aplicaran interessos.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge