Dimarts 19 octubre 2021

El ‘Financial Times’ reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa, però la quinzena de tot el continent

Formar part d’Espanya resta força, ja que és la quinzena regió d’Europa i respecte a les ciutats europees, Barcelona (19) és superada per Madrid (11)

|

Catalunya és la primera regió del sud d’Europa per invertir, però la quinzena de tot el continent europeu

La publicació ‘fDi Magazine’ del grup ‘Financial Times’ ha reconegut Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021. És la tercera vegada que aquest rànquing bianual -un dels més prestigiosos a escala internacional- situa Catalunya en aquesta primera posició. En total, per elaborar aquesta classificació, l’fDi Magazine ha analitzat unes 150 regions tenint compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida o l’estratègia de captació d’inversions estrangeres. “Estem molt satisfets ja que aquesta distinció ens posiciona com un hub d’inversió tecnològica”, ha valorat a l’ACN la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

L’estudi en PDF del Financial Times fDi European Cities and Regions of the Future 2020-21

“És la tercera vegada seguida que encapçalem aquest rànquing –des de l’any 2016-, i es tracta d’una classificació que valora tot el nostre ecosistema”, ha continuat Chacón. “Estem en molt bona posició malgrat un context gens fàcil amb condicionants geopolítics com el Brexit i guerres comercials com per exemple entre la Xina i els Estats Units”, ha reflexionat en veu alta la consellera d’Empresa i Coneixement. “Hem sabut reaccionar ràpid i continuar sent un territori atractiu pels inversors”, ha aplaudit Chacón, que ha posat sobre la taula xifres com les més de 8.600 filials estrangeres presents a Catalunya, 1.000 de les quals són tecnològiques. “No només som pol d’atracció d’inversions clàssiques sinó que també ho som de la nova tecnologia del coneixement del segle XXI”, ha afirmat la consellera.

Catalunya guanyaria posicions si fos un estat propi, competiria amb París(1), Dublín (2) o Westfalià (3)

“Reconeixements com el del Financial Times posen de manifest que Catalunya és sinònim de confiança, obertura internacional i, sobretot, futur”, ha puntualitzat Chacón. “Catalunya té el talent, el coneixement i la innovació, que combinats amb una posició geogràfica estratègica, la converteixen en un entorn únic al món per invertir i fer negocis”, ha conclòs la consellera d’Empresa i Coneixement. El rànquing elaborat pel grup britànic determina que les regions més atractives del sud d’Europa el 2020 i el 2021 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya (1), Madrid (4)

84 projectes d’inversió per valor de 322 MEUR el 2018

Segons les últimes dades disponibles, la Generalitat va captar l’any 2018 un total de 84 projectes d’inversió estrangera (+20% en comparació amb l’any anterior), que van suposar una inversió de 322 milions d’euros (+34%) i la creació de 5.455 llocs de treball (+70%). D’aquesta manera, el 2018 es va assolir la xifra més elevada de la sèrie històrica pel que fa al nombre de projectes captats per ACCIÓ i als llocs de treball creats per aquestes inversions estrangeres.

Segueix-nos

680
1,486