Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

El conflicte Taxi-VTC va en augment amb mobilització dels uns i contraatac dels altres

Bolt oferirà viatges gratuïts mentre duri la protesta del taxi que l'associació de VTC diu que solament pretén "paralitzar" la mobilitat a Barcelona

|

Bolt desafia la mobilització del sector del taxi d’aquest dimarts 17 de gener i oferirà viatges gratuïts mentre duri la protesta. La companyia s’ha afegit a la convocatòria que l’associació de vehicles de transport amb conductor (VTC) Movea han impulsat com a resposta a Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya. En un comunicat, la companyia ha criticat que “l’únic que pretén” la mobilització dels taxistes és “paralitzar” la mobilitat a Barcelona. “Les autoritats s’han entestat en enfrontar a dos sectors, els taxis i les VTC, que poden i han de conviure pacíficament”, ha subratllat el president de Movea, Eduardo Martín. L’associació també carrega contra l’entrada en vigor del decret llei de la Generalitat que regula les VTC.

En aquesta línia, Movea assegura que les VTC es troben en una “situació límit” després que l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) hagi denegat “la majoria” de les sol·licituds de llicència i “condemni a la desaparició milers de treballadors i operadors”.

La mobilització d’Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya d’aquest dimarts arrencarà a les 10.30 h des de la plaça d’Espanya de Barcelona i anirà fins al Parlament. Els taxistes denuncien els “atacs” d’empreses com Free Now, Uber o Bolt, que asseguren que posen en risc l’actual sistema de tarifes regulades.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge