Dimecres, 19 de juny del 2024

El BCE multa amb 6,6 MEUR la filial europea de Goldman Sachs per informar de forma indeguda sobre el seu risc creditici

L'entitat va atorgar qualificacions errònies a diversos actius entre 2019 i 2021, un fet que el BCE considera "greu"

|

El Banc Central Europeu (BCE) ha multat amb 6,6 milions d’euros la filial europea de Goldman Sachs per informar de forma indeguda sobre el seu risc creditici. En un comunicat publicat aquest dilluns, l’entitat presidida per Christine Lagarde ha informat que el banc nord-americà va atorgar qualificacions creditícies errònies a diversos dels seus actius durant vuit trimestres consecutius entre 2019 i 2021, donant així una visió alterada del seu perfil de risc. El BCE atribueix aquest problema a “deficiències en els controls interns” del Goldman Sachs i qualifica l’error de “greu”, la tercera de les cinc categories que té el BCE per ordenar el grau de severitat dels incompliments.

En l’escrit publicat aquest dilluns, el banc central destaca la importància de proporcionar informació correcta per poder calcular de forma adequada les necessitats de capital de cada entitat. “Subestimar el risc dels actius significa que el banc [Goldman Sachs] no va calcular adequadament les seves necessitats de capital i que va reportar índex de capital més alts dels que li corresponien”, apunta. En aquest sentit, es mostra ferm amb la sanció i subratlla que les diferents ràtios bancàries són indicadors “clau” per identificar la solidesa d’un banc i la seva capacitat per absorbir pèrdues.

La notícia, a més, s’ha donat a conèixer en un context on casos com la fallida del banc estatunidenc Silicon Valley o el rescat de Credit Suisse han marcat l’agenda dels últims dies en matèria econòmica. Arran d’aquests successos, nombroses veus vinculades al BCE i a les institucions europees van reiterar en diverses ocasions que el sistema financer de l’eurozona és “resilient” i que la vigilància és molt més exhaustiva en comparació amb els Estats Units.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483