Dilluns 21 juny 2021

El BCE estudia emetre una moneda digital “per al públic”

L'entitat analitza l'opció amb cinc bancs centrals més i el Banc de Pagaments Internacionals

|

El Banc Central Europeu (BCE) estudia l’emissió d’una moneda digital pròpia “per al públic”. Això és el que ha assegurat la presidenta del BCE, Christine Lagarde, aquest dimarts en la seva primera intervenció davant l’Eurocambra. Segons ha dit Lagarde, l’entitat vol analitzar si una moneda digital pot beneficiar els ciutadans que viuen dins de la zona euro i si contribuirà a assolir l’objectiu d’estabilitat de preus de l’entitat.

L’estudi de la possibilitat d’emetre una moneda digital l’està fent el BCE juntament amb cinc bancs centrals més i el Banc de Pagaments Internacionals. “Compartirem experiències en aquest àmbit i avaluarem el potencial transfronterer d’aquest tipus de monedes digitals”, ha dit Lagarde a l’Eurocambra.

En plena revisió de l’estratègia de l’entitat, la presidenta del BCE ha situat la digitalització i el canvi climàtic com els principals “reptes”. En aquest sentit, ha dit que l’entitat està analitzant no només els “riscos sistèmics” relacionats amb el canvi climàtic, sinó també els associats a la “transició a una economia neutra en carboni”.

Adverteix dels riscos de mantenir els tipus d’interès molt baixos

Durant la seva intervenció, Lagarde també ha alertat dels riscos de mantenir els tipus d’interès molt baixos durant un llarg termini de temps. “Com més temps es mantinguin aquestes mesures, major és el risc que els efectes secundaris siguin més pronunciats”, ha alertat la presidenta del BCE.

En aquest sentit, Lagarde ha dit que la política monetària no pot ser l’únic factor a l’hora de donar suport a l’economia de la zona euro. “Altres àrees polítiques –especialment la política fiscal i l’estructural- han de fer la seva part”, ha dit.

Malgrat defensar la política expansiva que el BCE ha aplicat des del 2014, la presidenta de l’entitat ha reivindicat que la política fiscal pot ser “molt efectiva” i que “pot donar suport al creixement” de l’economia de la zona euro.
Text
Secció/Subsecció: Economia, Unió Europea
Codificació territorial: Europa
Categories: Economia, Text, Unió Europea, Europa
Id: 3606963
Etiquetes bce, christine lagarde, moneda digital

Segueix-nos

680
1,493