Dissabte 16 octubre 2021

El 80% del comitè de direcció de la nova CaixaBank estarà format per directius de l’entitat catalana

La presidència estarà ocupada per José Ignacio Goirigolzarri i el conseller delegat serà Gonzalo Gortázar

|

El 80% del comitè de direcció de la nova CaixaBank –dotze dels 15 integrants- estarà format per directius procedents de l’entitat catalana, mentre que els executius de Bankia tan sols ocuparan tres cadires al comitè. Per altra banda, a la comissió només hi haurà dues dones. Així ho ha notificat CaixaBank aquest dijous en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on també es confirma que la presidència del nou banc estarà ocupada pel fins ara president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, mentre que el conseller delegat continuarà sent Gonzalo Gortázar. La proposta haurà de ser aprovada pel consell d’administració de la nova CaixaBank un cop s’hagi fet efectiva la fusió amb Bankia, prevista pel primer trimestre.

El nou comitè de direcció estarà presidit pel mateix Gortázar i tindrà una àmplia majoria de directius procedents de CaixaBank. La direcció general de negoci estarà ocupada per Juan Alcaraz, un càrrec que ja desenvolupava a l’entitat de l’estrella, mentre que el director de comptabilitat, control de gestió i capital continuarà sent Matthias Bulach. També mantindran la seva posició el director general de riscos, Javier Mondéjar; el director de banca inversora i banca internacional, Iñaki Badiola; el director executiu de mitjans, Luis Javier Blas, i el director financer, Javier Pino.

Tampoc canviarà la situació per a la directora de comunicació i relacions institucionals, Maria Luisa Martínez; la directora d’auditoria interna, Marisa Retamosa; el director executiu d’assegurances, Javier Valle, i pel secretari general i del consell, Óscar Calderón. Pel que fa a l’actual director general de Recursos Humans de CaixaBank, Xavier Coll, continuarà al capdavant d’aquesta àrea fins a l’1 de gener de 2022, data en què s’incorporarà l’actual director general adjunt de persones i cultura de Bankia, David López. Pel que fa als directius procedents de Bankia –a banda de Goirigolzarri-, el nou director de compliment i control serà Manuel Galarza, mentre que el director de sostenibilitat passarà a ser Eugenio Solla.

Segons indica CaixaBank a través del seu comunicat, Goirigolzarri serà l’encarregat de respondre sobre les direccions de comunicació i relacions institucionals, auditoria interna i secretaria del consell. Gortázar, per la seva part, reportarà directament al consell d’administració. En el mateix escrit, Goirigolzarri ha volgut fer palès el seu desig que la fusió “es materialitzi com més aviat millor” perquè “el nou equip comenci a treballar unit en el projecte”. Gortázar ha afegit que aquest comitè “és el que l’entitat necessita per afrontar els grans reptes del sector durant els pròxims anys”.

Segueix-nos

680
1,487