Dilluns, 06 de febrer del 2023

El 80% de les botigues de fotografia, en risc per la possible pèrdua de les fotos de carnet per al DNI

Pimec Comerç i Eufoto calculen que uns 2.000 comerços haurien de tancar a l'Estat i deixar 5.500 treballadors al carrer

|

El 80% dels comerços fotogràfics de l’Estat estan en risc davant la possible pèrdua de les fotos de carnet per al DNI. Pimec Comerç i Eufoto calculen que més de 2.000 botigues haurien d’abaixar la persiana i deixar uns 5.500 treballadors al carrer, si finalment tira endavant la proposta del Ministeri de l’Interior que les fotografies del nou DNI 4.0 es facin obligatòriament a les comissaries de policia. “Aquest servei genera uns ingressos d’uns 45 milions d’euros anuals a tot l’Estat i la seva pèrdua posaria en risc la subsistència del 80% de les botigues de fotografia”, ha apuntat Eufoto, que reclama a l’administració que escolti les “propostes de valor i tecnològiques” del sector abans de prendre qualsevol decisió al respecte.

Eufoto impulsa una plataforma digital “segura i inviolable”
“Estem davant d’un sector dinàmic i unit, acostumat adaptar-se a les noves circumstàncies”, ha assenyalat la directora de Pimec Comerç, Pilar Mínguez. “Ha superat una crisi sanitària, pateix la falta del relleu generacional i ara, si tira endavant aquesta iniciativa, serà un atac a la línia de flotació de molts comerços”, ha continuat Mínguez. La sectorial i Eufoto volen posar de relleu que no hi ha cap país de la UE en què les fotografies per a documents oficials es realitzin en les comissaries de policia, sinó que es confia aquest servei a les botigues de serveis fotogràfics, fotògrafs i fotoràpids, com s’ha fet de manera tradicional, encara que digitalitzant tot el procés.

Per tot plegat, des de l’Associació d’Empreses del Sector Fotogràfic (Eufoto) s’ha impulsat una plataforma digital que permetrà a tots els establiments fotogràfics accedir a un sistema d’enviament i allotjament segur de les imatges, preservant la seva seguretat i inviolabilitat. “El sector continua creixent i invertint per a transformar-se i adaptar-se a la nova realitat. Hem desenvolupat una plataforma digital que posem a la disposició del Ministeri de l’Interior per així poder conservar el negoci dels DNI, com a la resta de països europeus”, ha remarcat el president d’Eufoto, Juan Mendizábal.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge