Diumenge 16 maig 2021

Díaz defensa que la nova proposta per allargar els ERTO “avança moltíssim” i espera que hi hagi acord

CCOO i UGT esperen superar les discrepàncies i tancar l'acord per prorrogar els ERTO

|

En la darrera entrada del MésEconomia ens feiem ressò que França allarga els ERTO dos anys. A partir d’aquí la següent notícia, la discussió sobre si els ERTO a l’Estat s’acaben ara el juny, al setembre o, a molt estiral el desembre, pren un altre to.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que la nova proposta del govern espanyol per allargar els ERTO “avança moltíssim”, “dona certesa” i “surt substancialment millorada”. Díaz ha dit que és “moderadament optimista” i ha esperat que hi hagi acord amb els agents socials. “Estic convençuda que els agents socials saben com és d’important aquest acord”, ha afirmat aquest dijous al matí en una entrevista a ‘Antena 3’. La ministra de Treball ha enviat un missatge de “tranquil·litat i serenitat” a la ciutadania. “Amb aquest model queden coberts”, ha dit, aporta “elements nous” i mira cap al futur.

Díaz ha dit que pactar-ho amb patronal i sindicats “dona un plus de legitimitat i certesa a empreses i treballadors” i ha afirmat que cal respectar els seus temps. La ministra ha explicat que ja hi ha 1,1 milions de treballadors que ja han sortit dels ERTO i ha assegurat que és una eina que ha funcionat “bé”. La ministra de Treball ha defensat la feina del SEPE i ha atribuït la major part dels retards en el cobrament a errors de tramitació.

Discrepàncies UP-PSOE
La ministra de Treball ha tret importància al fet que el document conjunt dels socis de la coalició a la Comissió per a la Reconstrucció hagi deixat fora l’impost a les grans fortunes. “Una cosa és l’acord de govern i l’altra la comissió on l’objectiu és aconseguir el màxim consens possible”, ha dit. Díaz ha negat que el debat s’hagi guanyat o perdut. “No veig la política així”, ha dit.

Díaz ha admès que hi ha “diferències” dins del Consell de Ministres però ha dit que no és exclusivament entre membres dels dos partits. La ministra de Treball ha argumentat que “la petjada d’Unides Podem se sent i molt” al govern espanyol amb el desplegament de polítiques socials.

En una direcció semblant s’han pronunciat els sindicats. Els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, han esperat superar les discrepàncies que encara cal solucionar en la negociació per prorrogar els ERTO i han esperat que es pugui tancar l’acord avui mateix. “Espero que així sigui. L’acord no està tancat, hi ha algunes discrepàncies perfectament esmenables i seria molt desitjable un acord”, ha dit Sordo aquest dimecres a ‘La Sexta’, i ha esperat poder tancar-lo “en aquests mateixos moments”. I Álvarez h afegit, també a la cadena espanyola, que “no hi ha cap raó perquè no n’hi hagi”.

Segueix-nos

680
1,491