Dijous, 20 Febrer 2020

De Guindos, favorable a rebaixar els tipus d’interès si s’agreuja la desacceleració:

El vicepresident del Banc Central Europeu, sobre Bankia: "S'ha de buscar el millor moment i privatitzar-lo"

|

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, s’ha mostrat partidari a una rebaixa dels tipus d’interès si finalment els brots verds en l’economia mundial no es concreten i s’agreuja la desacceleració. “El BCE té eines i disposició per utilitzar-les si fos necessari. Podem baixar més els tipus d’interès, elevar el volum de compres de deute o augmentar les injeccions de liquiditat”, ha enumerat De Guindos en una entrevista que publica aquest dilluns el diari ‘Expansión’. “Sí, objectivament és poden baixar més els tipus d’interès. No hem arribat al ‘reversal rate’, aquell punt en el què una baixada dels tipus es converteix en negativa per a la concessió de crèdit i el creixement”, ha apuntat el vicepresident del BCE.

“M’ho pregunten molt, però no estem en aquesta situació”, ha puntualitzat De Guindos, que no s’ha mostrat preocupat pels discrets resultats de les últimes injeccions de liquiditat del BCE. “La primera subhasta va ser fluixa i la segona va anar una mica millor. A veure què passa amb la tercera”, ha reflexionat en veu alta el vicepresident del Banc Central Europeu. “Nosaltres podem reduir el que costa finançar-se, i ho hem fet, però si després no hi ha projectes d’inversió disponibles als que els bancs hi puguin destinar aquest finançament, això ja no és culpa del BCE”, ha exclamat De Guindos. “No podem fer de tot. D’aquí el missatge que als països s’han de fer reformes estructurals i una política fiscal adequada”, ha reblat el vicepresident del BCE.

Finalment, i sobre el futur de Bankia, De Guindos ha apostat clarament per la seva privatització. “La meva opinió personal és que Bankia no hauria de ser un banc públic. S’ha de buscar el millor moment per a la seva privatització per tal de poder maximitzar els ingressos per al FROB i per a l’Estat”, ha valorat el vicepresident del BCE. “No em correspon a mi decidir quan s’ha de realitzar la privatització, però personalment crec que és important que s’acabi fent, o almenys, que es mantingui el missatge que es farà en el moment més adequat”, ha conclòs De Guindos.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: