Dimecres, 19 de juny del 2024

Credit Suisse demana 50.000 milions al Banc Nacional Suís

L'entitat assegura que pren la decisió per "enfortir preventivament la liquiditat"

|

Credit Suisse ha demanat un préstec de 50.000 milions de francs suïssos, un 50.700 milions d’euros, al Banc Nacional Suís. La decisió arriba després d’una jornada negra a la borsa en què l’entitat amb seu a Zurich va tancar amb una caiguda del 24% del valor i va arrossegar al vermell la banca europea. Segons ha indicat Credit Suisse en un comunicat, la decisió es pren per “enfortir preventivament la liquidat”. El Banc Nacional Suís va assegurar en un comunicat dimecres al vespre que estava disposat a aportar capital a Credit Suisse si resultava necessari. L’entitat ha optat per acceptar l’ajuda, després que el seu principal accionista, el banc saudita SNB, rebutgés participar en cap ampliació de capital.

“Aquesta liquiditat addicional ajudarà el negoci central de Credit Suisse i els seus clients mentre l’entitat fa els passos necessaris per crear un banc més simple i centrat en les necessitats dels clients”, ha afirmat CS en el comunicat. A més del préstec al Banc Nacional Suís, Credit Suisse també ha anunciat diverses operacions relacionades amb la recompra de garanties sènior de deute per valor de 3.000 milions de francs suïssos –uns 3.040 milions d’euros- en títols en euros i dòlars.

Segons ha explicat Credit Suisse, l’objectiu d’aquesta recompra de deute és “optimitzar la despesa en interessos” i aprofitar-se dels actuals nivells de cotització, que són “atractius”. El CEO de Credit Suisse, Ulrich Koerner, ha defensat que les mesures anunciades demostren que l’entitat fa passos “decisius” per reforçar-se mentre continua amb el seu pla de transformació.

En un comunicat dimecres al vespre, el Banc Nacional Suís i l’Autoritat Supervisora del Mercat Financer van afirmar que el col·lapse del Silicon Valley Bank “no posa en risc” el seu mercat perquè els requisits “estrictes” de capital i liquiditat que s’exigeixen a les entitats “n’asseguren l’estabilitat”. També afirmaven que Credit Suisse “compleix” amb aquests requeriments. Amb tot, i en un anunci per aportar calma als mercats, el regulador va indicar que “si fos necessari” aportaria liquiditat a Credit Suisse, pas que ara s’ha confirmat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483