Dissabte 25 juny 2022

Col·lectius del moviment per l’habitatge ocupen una oficina de Solvia a Barcelona per negociar 50 habitatges de la Sareb

Els activistes demanen una taula de negociació i que s'aturin els processos de desnonament

|

Un centenar de persones dels col·lectius del moviment per l’habitatge han protestat aquest dijous davant de la seu de la immobiliària Solvia de Sant Andreu, a Barcelona, per negociar solucions per a 50 famílies de la ciutat que viuen en habitatges de la Sareb, societat que gestiona els actius immobiliaris de les entitats financeres auxiliades. Representants dels col·lectius han entrat a les oficines amb la intenció de no marxar-ne fins que tinguin el compromís d’una taula de negociació i que s’aturin els processos de desnonament. En roda de premsa, els col·lectius, entre els quals la PAH i sindicats de barri, han exigit que la “barbaritat immobiliària” de la Sareb sigui “part de la solució” per a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Activistes del moviment de l’habitatge s’han concentrat davant les oficines de Solvia, una de les immobiliàries que gestiona el patrimoni de la Sareb, a Sant Andreu. La demanda principal és que la Sareb aporti solucions per a les famílies en situació de vulnerabilitat, amb un lema que han esgrimit en diverses ocasions de la protesta amb crits i pancartes: “Si el deute es públic, les cases també”. La protesta, que s’emmarca en les mobilitzacions de les organitzacions socials i laborals prèvies a l’1 de maig, Dia Internacional del Treball, ocupa el tram del carrer davant de les oficines i es manté amb un to reivindicatiu però sense tensions.

El moviment per l’habitatge denuncia que la Sareb es nega a regularitzar la situació de moltes famílies que demanen un lloguer social i que judicialitza els conflictes fins a desnonar-les. Segons el moviment per l’habitatge, la Sareb té a Barcelona 1.148 habitatges, 378 dels quals estan buits.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525