Dimecres, 19 de juny del 2024

Clara absorció del Banc de Sabadell per part del BBVA, igual que va fer amb Caixa Catalunya

Primer va ser la liquidació del model de caixes catalanes i ara la liquidació del model català de banca

|

Ricardo Zion, professor de l’EAE Business School, calcula que hi ha en risc uns 4.000 llocs de treball
Els experts han valorat la possible unió BBVA-Banc Sabadell i han considerat que en aquesta ocasió “va més seriosament” que en l’operació frustrada del 2020. “Les dues entitats ja han expressat el seu interès i el BBVA ha nomenat assessors per fer-ho possible”, ha apuntat el professor de l’EAE Business School, Ricardo Zion. “Això sí, sembla més una presa de control que una fusió entre iguals. Estaríem davant d’un exemple de peix gran que es menja el peix petit”, ha avisat Zion, que ha mostrat dubtes sobre l’estratègia des del punt de vista del negoci. “No sembla quedar clara del tot”, ha apuntat el professor de l’EAE Business School, que també calcula que amb la fusió hi pot haver en risc uns 4.000 llocs de treball.
Els experts, sobre la unió BBVA-Banc Sabadell: “Sembla més una presa de control que una fusió entre iguals”

“Si en la fusió de ‘La Caixa’ amb Bankia vam comprovar com sobraven uns 6.000 treballadors –que van acabar en un ERO-, en aquest cas podem estimar que hi haurà uns 4.000 empleats afectats”, ha insistit Zion, que igualment veu clar que hi haurà “tancament d’oficines”. “I en Serveis Centrals també hi haurà duplicitats en departaments com Recursos Humans, Finances, Tresoreria i un llarg etcètera”, ha enumerat el professor d’EAE Business School. “Estem parlant de sinèrgies que sempre acaben implicant la sortida de treballadors”, ha lamentat Zion.

“Estem parlant d’una operació molt sinèrgica”

Més optimista s’ha mostrat el director del Màster en Finances d’EAE, Alfons Fernández. “Estem parlant d’una operació molt sinèrgica, tant des del punt de vista geogràfic com de segment de mercat”, ha valorat Fernández. “Des del punt de vista geogràfic estem parlant de dues entitats bastant diversificades i que no es trepitjarien massa”, ha precisat el director del Màster en Finances d’EAE. “Una suma que seria positiva també en l’apartat de segment de mercat, ja que el BBVA està especialitzat en ‘retail’ i grans empreses, mentre el Banc Sabadell té molta penetració en pimes”, ha recalcat Fernández.

“Això sí, aquest tipus d’operacions tenen èxit o fracàs en la correcta valoració d’ambdues companyies, i si és atractiva i positiva pels accionistes”, ha volgut deixar clar el director del Màster en Finances d’EAE Business School. “De moment, el mercat ha acollit aquesta possible fusió de diferent manera. Els accionistes del BBVA aparentment no veuen amb bons ulls aquesta adquisició/fusió, ja que les accions han baixat un 6%”, ha assenyalat el professor Ricardo Zion.

“D’altra banda, els accionistes del Banc Sabadell posen millor cara a l’operació, potser perquè l’entitat necessita fer aquest pas per sobreviure i aconseguir millors èxits, i per això les accions han augmentat un 6,5%”, ha conclòs Zion.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483