Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Cisco tria Barcelona per instal·lar el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea

Pedro Sánchez s'afanya a Twitter a penjar-se'n la medalla avançant-se al govern que també ho reivindica com a mèrit seu

|

La companyia nord-americana Cisco ha triat Barcelona per instal·lar el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous la inversió després de reunir-se al Palau de la Moncloa amb el president i conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins. El centre serà el primer d’aquesta mena de la multinacional a la Unió Europea i s’ubicarà en el centre d’innovació que la tecnològica ja té a la capital catalana. La inversió s’emmarca en el context del PERTE dels semiconductors. Sánchez ha destacat que “Espanya s’està convertint en un actor clau per assolir l’objectiu de la UE d’aconseguir el 20% del mercat mundial de xips el 2030”, ha dit en un comunicat.

En una piulada a Twitter, Sánchez ha destacat que Espanya aconsegueix atraure “un altre gran projecte, impulsat pel pla de recuperació” i ha agraït a Robbins aquesta “important aposta per l’ecosistema tecnològic espanyol”. El govern espanyol ha explicat que la inversió s’ha concretat després que Sánchez mantingués reunions prèvies amb el directiu de Cisco a la Moncloa el juliol de 2021 i a l’últim fòrum de Davos al maig.

El centre al disseny de xips s’ubicarà conjuntament a les instal·lacions que ja té l’empresa a Barcelona, concretament al recinte de Ca l’Alier, una antiga nau industrial rehabilitada del barri del Poblenou, segons han confirmat fonts coneixedores a l’ACN. Part del recinte és utilitzat en part per l’Ajuntament de Barcelona com un centre d’innovació urbana. El nou centre es dedicarà al disseny i la creació de prototips de xips però no a la fabricació com a tal dels semiconductors, un procés que ara mateix es troba principalment a Àsia.

El Govern recorda que Aragonès s’hi ha reunit diverses vegades
El Govern ha celebrat aquest dijous la decisió de l’empresa Cisco d’escollir Barcelona per instal·lar-hi el seu primer centre de disseny de semiconductors a la Unió Europea. Tal com ha destacat l’Executiu en una nota de premsa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reunir-se amb la multinacional el mes passat i també durant el MWC. “Una gran notícia que demostra una vegada més l’enorme potencial de Catalunya en recerca i innovació digital.”, ha ressaltat el mateix Aragonès en un missatge a Twitter.

“El Govern ha intensificat en els darrers mesos els contactes amb Cisco, ja que considera que es tracta d’una inversió altament estratègica”, ha apuntat l’Executiu. En aquest sentit, es menciona una altra trobada entre Aragonès i el CEO de Cisco, Chuck Robbins durant la darrera edició del Mobile World Congress a Barcelona. “Més recentment, el passat 19 d’octubre, el cap del Govern es va tornar a reunir al Palau de la Generalitat amb Mark Patterson i directius de la multinacional per analitzar els interessos de la companyia a Catalunya i la necessitat de dur a terme aquest impuls tecnològic en recerca i innovació en l’àmbit digital”, afegeix la nota.

Finalment, la Generalitat recorda que el projecte d’inversió de Cisco a Catalunya compta també amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. En aquest sentit, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha descrit com a “magnífica” la notícia i ha afirmat que la seva arribada suposa un pas “estratègic”. “Hem treballat intensament per fer realitat una inversió clau per impulsar l’R+D al país”, ha resumit a les xarxes socials.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge