Dilluns, 06 de febrer del 2023

CCOO i UGT convoquen una vaga tres dies al gener contra “el desmantellament” dels serveis de repartiment de Correus

L'aturada es preveu els dies 5, 7 i 12 de gener per denunciar canvis d'organització i la reducció de la plantilla

|

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga els dies 5, 7 i 12 de gener contra el “desmantellament” dels serveis de repartiment de Correus a tot l’Estat, la “precarització” i la reducció de la plantilla. En un comunicat, els dos sindicats denuncien que, de la nit al dia, en desenes d’unitats de repartiment de Correus, “l’empresa ha canviat l’organització del servei, retirant mobiliari i provocant que els carters classifiquin els enviaments a terra”. També alerten que aquest nou model pot suposar una reducció d’espais i persones de les Unitats de Repartiment destinades al Servei Postal Públic per deixar pas, asseguren, “a la paqueteria comercial i rendible de la filial Correus Express”. Segons els sindicats, l’empresa pretén que Correus Express “sigui atesa amb treballadors subcontractats i precaritzats, com ja es va fer en plena pandèmia”.

El comunicat de CCOO i UGT també lamenta que la desaparició de les seccions de repartiment i els districtes com a model de distribució “s’allunya de la funció social i pública de Correus” i s’apropa a un model “rider”, “en el que preval la precarietat, la flexibilitat i la pèrdua de drets laborals”.

Els sindicats alerten que els carters ara cobriran majors distàncies, perquè hauran d’assumir diverses seccions, i amb menys plantilla. Asseguren que en dos anys s’han retallat 7.000 llocs de feina, tot i les convocatòries per a la consolidació de treball. “Tindran més càrrega de feina, a més de molta més polivalència, mobilitat funcional i responsabilitat”, afirmen. Segons els sindicats, el 75% de la representació sindical de Correus rebutja aquest nou model.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge