Dimarts, 18 Febrer 2020

Catalunya segueix patint l’espoli fiscal

El Govern critica que el 2016 Catalunya va ser la tercera CA en aportació i desena en recepció

|

La Generalitat ha alertat aquest divendres que Catalunya va ser el 2016 la tercera comunitat autònoma en aportació de recursos tributaris per cápita en el sistema de finançament autonòmic i la desena en recursos rebuts, davant la qual cosa ha criticat que el model de finançament “segueix perjudicant Catalunya”.

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, ha assenyalat que la liquidació del model de finançament publicat pel Ministeri d’Hisenda col·loca Catalunya per sota de la mitjana en el rànquing de comunitats de règim comú.

Pel que fa als recursos contribuïts al sistema, Catalunya se situa 19,2 punts per sobre de la mitjana, mentre que la posterior redistribució la situa 1,7 punts per sota.

La Conselleria ha afegit que la posició de Catalunya empitjora si es té en compte l’impacte del diferencial de preus, perquè perd 11 posicions –passa de la tercera a la catorzena posició, la penúltima– i se situa un 11,7% per sota de la mitjana.

La Generalitat ha destacat que els resultats del model de finançament del 2016 no difereixen dels obtinguts en anys anteriors, atès que només el 2009, el primer any d’aplicació del model, Catalunya es va situar per sobre de la mitjana en recursos rebuts (+2,3%).

Publicitat

1 COMMENT

  1. Què li passa a aquest home? No sap que per això i unes quantes coses més ja hauriem d’estar fora d’Espanya? I ens ho diu des d’un partir republicà, té nasos.
    Crec que ja n’hi ha prou, qui se senti derrotat, que plegui i deixi espai, que fem tard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: