Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus

Per primera vegada un repartiment d'aquesta mena s'ha fet en funció de la població per ser diners europeus i voler quedar-hi bé

|

Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus. Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, als governs autonòmics en una reunió de la Comissió Nacional del Transport. En concret, el Govern rebrà 18,02 milions d’euros, dels 110 milions d’aquest fons. L’objectiu d’aquesta partida és impulsar la digitalització de les pimes privades de transport per carretera, tant de passatgers com de mercaderies. Els criteris de repartiment s’han fixat en funció de la població i, si aquesta vegada ha estat així, la pregunta és perquè no ha estat així al llarg de les darreres dècades amb tants i tants repartiments irregulars que s’han fet? Possiblement perquè són diners que venen d’Europa i a l’Estat li convé fer veure que reparteix bé.

D’altra banda, l’executiu estatal també que es concediran ajuts directes a les comunitats autònomes que redueixin un 30% dels preus dels abonaments de transport entre setembre i desembre, per compensar els efectes de la inflació. La metodologia dissenyada pel ministeri per la implantació dels descomptes busca “que no suposi cap tipus de gestió per al ciutadà i que es puguin aplicar amb la màxima rapidesa possible”. En aquest sentit, la ministra ha ofert a les comunitats autònomes col·laborar en la definició final de la metodologia per aconseguir que les ajudes es puguin materialitzar en el període previst.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge