Dissabte 16 octubre 2021

Canadell demana mantenir el confinament total fins que es disposin de tests de coronavirus

La Cambra reclama suprimir el pagament fraccionat de l'impost de societats per dotar de liquiditat a les empreses

|

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat mantenir el confinament total fins que es disposin de tests per comprovar “de manera massiva” quina part de la població ha desenvolupat anticossos davant el coronavirus. El també president del Consell de Cambres considera que “no s’hauria de poder tornar a començar” l’activitat de les empreses no essencials el 14 d’abril si l’Estat no disposa d’aquests instruments.

En aquest sentit, Canadell està en sintonia amb la línia editorial de La República que amb la sèrie d’articles “No tancar Madrid ens costarà molt car” està fent un seguiment, gairebé a mode de dietari de la pandèmia i ara ens temem que el “desconfinament” sigui un nou cavall de batalla entre els que vulguin fer-ho depressa i corrents, prioritzant l’economia, i els que pensin que no es pot deixar circulat tothom sense estar segur que no és cap focus d’infecció, el que vol dir fer testos a tota la població.

Aquí al MésEconomia ens feiem ressò d’una altra opinió coincident, la de l’epidemiòleg italià Sergio Romagnani, que amb dades comparatives entre la Llombardia i el Vèneto arriba a la mateixa conclusió de la necessitat de fer testos a tothom.

Pagament fraccionat d’impostos
En paral·lel a la problemàtica del desconfinament, la corporació ha reclamat suprimir el pagament fraccionat de l’Impost de Societats per a les petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de dotar-les de liquiditat. En cas que aquesta opció no sigui possible, la corporació ha proposat habilitar un canvi en la modalitat de pagament.

Quant a les mesures fiscals, la Cambra de Comerç ha demanat suprimir el primer pagament fraccionat de l’Impost de Societats a compte, ampliable al segon i tercer pagament en funció de quant duri la crisi. Aquesta mesura no representaria una reducció d’impostos per a Hisenda, ja que al final de l’exercici l’empresa presentarà l’impost definitiu, però suposaria una injecció de liquiditat per a les empreses.

En el cas que no fos possible, la corporació ha proposat ampliar el termini per canviar la modalitat de pagament fraccionat d’aquesta taxa. Hi ha dues modalitats per calcular aquest impost. La primera representa el 18% del resultat de l’exercici anterior mentre que la segona es mesura en funció de la base imposable. Les empreses han de triar quina opció prefereixen al febrer i han de fer el pagament a l’abril.

Per això, la Cambra de Comerç ha proposat a Hisenda que ampliï la possibilitat de fer el canvi de modalitat fins al 20 d’abril, de manera que les empreses amb dificultats econòmiques a conseqüència del coronavirus puguin pagar impostos “d’acord amb la nova realitat”, desconeguda al febrer.

Segueix-nos

680
1,487