Dissabte 18 setembre 2021

Calviño s’espolsa la responsabilitat de la tria dels beneficiaris dels ajuts directes i ho passa a les CCAA

La vicepresidenta econòmica nega que l'executiu espanyol es plantegi apujar impostos

|

La vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat que el conveni entre el Ministeri d’Hisenda i les autonomies per concedir ajudes directes “els donarà l’oportunitat d’establir altres sectors que s’hagin vist particularment afectats en el seu àmbit”. El decret aprovat per l’executiu i convalidat al Congrés limita a 95 els sectors que poden accedir als 7.000 MEUR. En una entrevista aquest dijous al matí a la Cadena SER, Calviño ha explicat que les comunitats ho podran ampliar i podran “respondre a les especificitats de les empreses” del seu territori. Per exemple, les autonomies podran incloure en les ajudes les companyies turístiques afectades per la fallida del grup de viatges Thomas Cook el 2019.
El projecte de conveni s’enviarà aquest mateixa setmana a les autonomies, segons ha dit Calviño. A més, la vicepresidenta ha esperat que aviat, en la tramitació del decret d’ajudes directes com a projecte de llei, es pugui adoptar una modificació perquè “el marc legal doni marge de flexibilitat addicional a les comunitats”.

D’altra banda, sobre la revisió impositiva anunciada per Hisenda de cara a 2022, ha negat que s’estigui valorant apujar impostos. “De cap manera estem parlant d’apujar impostos i menys a curt termini”, ha dit Calviño, que ha remarcat que la “prioritat” és “impulsar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball”. “Ara bé, és evident que hem de modernitzar el nostre sistema fiscal per fer-lo més sòlid i progressiu”, ha argumentat. Per això, la creació del grup d’experts, ja que cal veure les “oportunitats” que dona la fiscalitat verda o digital. Sobre el pla de recuperació, Calviño ha reiterat que s’enviarà a Brussel·les en les pròximes setmanes i ha esperat que la primera part dels fons arribi a Espanya la segona part de l’any.

Segueix-nos

680
1,492