Dijous 23 setembre 2021

Calvet s’estrena com a president del Port inaugurant una ruta amb les Balears: “Tot nou servei obre oportunitats”

El ferri operat per GNV salparà al vespre cap a Palma amb capacitat per mil passatgers i 2.500 metres de bodega

|

La naviliera italiana GNV estrena una nova ruta que connecta els ports de les Balears amb València i Barcelona. L’acte de presentació del nou itinerari ha sigut l’estrena oficial de l’exconseller de Territori Damià Calvet com a president de l’autoritat portuària. “Ens congratula que apostin per reforçar la relació (amb les Balears)”, ha dit Calvet, abans d’afegir que “tot nou servei el que fa és obrir oportunitats entre territoris”. El primer buc d’aquest itinerari diari, el GNV Bridge, salparà aquest dimarts al vespre amb destinació a Palma. El ferri és de nova construcció, té 2.564 metres lineals de garatge, està equipat amb una depuradora d’última generació i és capaç d’aconseguir una velocitat de creuer de 24 nusos. També té servei de restaurant, bufet i 157 cabines i, en sintonia amb l’oferta de GNV, té capacitat per a més de 1.000 passatgers.

La naviliera amb seu a Gènova, propietat del grup MSC, ha planificat sortides cada dia des de Barcelona i València cap a Mallorca i Eivissa. A més, també operarà una ruta entre Palma i Eivissa tres cops per setmana. La companyia ofereix la possibilitat d’adquirir bitllets només d’anada. La ruta posarà especial èmfasi en el transport de càrrega. Calvet ha remarcat que Catalunya i les Balears tenen una relació forta històrica que no només es basa en el turisme sinó també amb el comerç de mercaderies. El president del Port també ha destacat l’aposta pe fer servir un buc nou que minimitzi l’impacte ambiental de l’itinerari.

El conseller delegat de Grande Navi Veloci (GNV), Matteo Catani, ha admès que són conscients que es tracta “d’una gran aposta” i que s’enfronten a “competidors consolidats”. Tot i això, ha dit que la connexió entre la Península i les Balears és “un mercat en constant expansió, que necessita més transport”. Amb una flota de 24 bucs, la companyia opera 26 rutes entre 7 països del Mediterrani i té la intenció de continuar incrementant l’oferta per respondre a la demanda del mercat.

Segueix-nos

680
1,491